ХУМАНОСТ НЕ ПОЗНАЈЕ ГРАНИЦЕ: ТУРСКА ДОНИРАЛА 100 ХИЉАДА ДОЗА ВАКЦИНЕ

Турска је Црној Гори донирала 100 хиљада доза вакцина кинеског произвођача Синовак. То је договорено током састанка министарке здравља др Јелене Боровинић Бојовић Анкари гдје се срела са турским колегом, Фахретином Коџом.

Како је саопштено из Министарства здравља, наредних дана се очекује да процедура буде финализована.

Овај гест државе Турске доказује да хуманост не познаје ни границе ни било какве разлике. Гест Министарства здравља и колеге Фахретина Коџе, Црна Гора ће знати да цијени, поручила је министарка Боровинић Бојовић.

Из овог ресора подсјећају да су раније министарка здравља Црне Горе и њен турски колега, током званичног сусрета у Анкари, договорили сарадњу у најмање три области.

На првом мјесту је могућност лијечења држављана Црне Горе у државним болницама Турске, о трошку нашег Фонда за здравствено осигурање, затим усавршавање наших љекара у турским болницама, а као посебно значајна сфера је помоћ приликом дигиталне трансформације здравственог система у којој је Анкара достигла импресивне резултате.

У званичној посјети Турској од 4. до 8. октобра, у делегацији коју предводи министарка здравља су и савјетник предсједника Владе за правна питања Иван Шикмановић, генерални директор Директората за дигитално здравље Министарства здравља Александар Секулић, генерални директор Директората МЗ за пројекте (ИПА), иновације и здравствени туризам Лука Ђукановић и самостална савјетница Сандра Дамјановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here