Хуманитарни базар рукотворина на Шкверу

Организација жена Херцег Нови препозната је по посвећеном раду, као и жељи да помогне онима којима је то потребно, како појединцима тако и колективима.

Предзнак базара које најчешће приређују стаје у ријеч – хуманитарни. Некада их за штандовима можете видјети у центру града, а овога пута су на Шкверу, гдје је такође највише пролазника, како домаћих тако и туриста.

Невенка Вујачић која је у Организацији жена Херцег Нови скоро три деценије, за РТХН каже да су увијек спремне да помогну, како суграђанима, у овом случају Снежани Радовић, тако и установама и организацијама.

Невенка Вујачић, Организација жена Херцег Нови

-Жене су вриједне, воле оно што раде и то им је уствари више хоби. Воле да излажу, да пласирају своје рукотворине и без обзира да ли се и колико прода, лијепо се дружимо. Базар је хуманитарног карактера, дио средстава редовно одвојимо и уплатимо према потреби. Сад је актуелна акција за Снежану Радовић, за коју смо одредили неколико базара и уплатили средства. Сваки пут некоме намијенимо финансијску помоћ; на примјер организацијама које окупљају дјецу са инвалидитетом, Дјечјем дому “Младост” и слично. Ја сам у Организацији жена скоро тридесет година и одувијек смо радиле хуманитарно, истиче Вујачић.

Кад временске прилике дозволе углавном су на отвореном, а планирају организовање базара и у другим дјеловима града. У понуди су украсни предмети у декупаж техници, сувенири, накит, мараме, плетене и торбе од разних материјала и друге рукотворине.

-Понекад смо испред Градске кафане, затим овдје на Шкверу, а сада ћемо настојати да организујемо базар и у Игалу, тако да “покријемо” цијели град. У плану су нам и Мељине и Зеленика, тако да један дан у седмици буде одређен за базар, а новац који том приликом опредијелимо и уплатимо некоме много значи, поручила је Вујачић.

Интересовање посјетилаца условљено је бројним факторима а, иако се с времена на вријеме учини да јењава, ипак реагују на позив за хуманост што знак да је базар ваљано замишљен и успјешно реализован.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here