Хотел Лајтхаус распродао новогодишње аранжмане, у Олимпији припремили понуду  

Lighthouse hotel

Новски хотелијери су задовољни посјетом гостију у постсезонском периоду, али оцијењују да још увијек није на нивоу 2019. године. У хотелу Лајтхаус (Lighthouse) већ су распродали новогодишње аранжмане, док у хотелу Олимпија очекују бољу посјећеност за Нову годину и Празник мимозе.  

Према ријечима директора продаје хотела Лајтхаус Јована Мићуновића, у овом периоду, углавном, су спортисти гости хотела у Игалу:

– Ријеч је о спортским екипама, које долазе на турнире или припреме. Доста је боље него раније, али није на нивоу како је било 2018. и 2019. године у овом периоду. Све говори у прилог томе да ће ићи у правцу опоравка туристичке привреде, али можда не тако брзо, како што смо се надали, када је у питању зима. Свакако је боље него што је било раније. Нама је 2019. година параметар. Сезона је лошија за 30 одсто у односу на 2019. годину, али је била знатно боља него 2020. и 2021. године. Сваке године је сезонска и постсезонска посјета гостију ишла узлазном путањом. И зими се доста добро радило до почетка епидемије, видјећемо како ће бити ове, казао је за РТХН Мићуновић.

Новембар је мјесец планирања зимског периода, аранжмана за новогодишње празике, али и предстојеће туристичке предсезоне и љетне сезоне:

 – Иако смо каснили са новогодишњим аранжманом, ми смо у потпуности распродали, захваљујући партнеру са којим смо радили шест година прије короне. То је један бугарски туроператор, који у реновираном дијелу хотела доводи госте и за њих организујемо дочек Нове године, тако да немамо простора да примамо више икога, у оквиру тог новогодишњег пакета, који ће трајати четири дана, од 29. децембра, до другог јануара 2023. године. Продаја новогодишњег аранжмана нас радује јер наговјештава опоравак, чим су се они вратили након паузе од короне и то даје наду да ће ићи узлазном путањом, наговијестио је Мићуновић.

Он истиче да су, такође, одличне најаве доласка гостију  у јануару,  фебруару за Празник мимозе и почетак марта. Никада раније нису добијали резервације за тај период и са оптимизмом чекају наредни период у хотелу који ради током цијеле године. Ријеч је углавном о гостима из окружења, Србије, Босне и Херцеговине, а резервације су потврдиле и поједине спортске екипе из иностранства. Планирају да оду на Сајам туризма у Новом Саду, на којем ће представити понуду за наступајућу туристичку сезону. 

Гарни хотел Олимпија

У Гарни хотелу Олимпија у Кумбору интензивно раде на маркентингу и понуди за Нову годину и Празник мимозе, док пристижу и резервације за наредну љетну сезону. 

Рецепционерка у хотелу Олимпија Славка Дамјановић Ацин, истиче да је била изузетно добра туристичка сезона, што не може да каже и за постсезону:

 – Након одличне љетне сезоне, тренутно није баш најбоља попуњеност хотела, али радимо на маркетингу. Већ смо припремили и агенцијски цјеновник за 2023. годину. На срећу имамо госте који се стално враћају.  У хотелу су тренутно смјештени наши стални гости, фирме са којима сарађујемо из Подгорице и Портоновог. Имамо и неколико упита за децембар, фирме из Чешке, па чекамо одговор, казала је Дамјановић Ацин.

У Хотелу Олимпија су захваљујући букингу обезбиједили резервације за децембар:

 – Припремили смо понуду новогодишњег пакета и послали агенцијама. Очекујемо одговоре. Пакет за Нову годину обухвата ноћење са доручком, а ако буде захтјева укључићемо и вечеру, у нашем ресторану Олимпија. За наредну годину имамо и резервације преко букинга, посебно је интересовање за јул. Највише упита за љетну сезону добили смо од агенције из Албаније, која сарађује са гостима из Швајцарске, Италије, а агенција из Сјеверне Македоније сарађује са агенцијама из  Холанђанима. Надамо се да ће наредна љетна сезона бити најмање на нивоу каква је била ове године, оцијенила је Славка Дамјановић Ацин.   

Интензивно раде на туристичкој програму, који ће обогатити понуду и омогућити бољу попуњеност овог хотела, чија су врата отворена током цијеле године.     

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here