Холандска компанија Дамен заинтересована за поморски превоз у Боки

Доскорашња чланица конзорцијума који управаља некадашњим бродоградилиштем у Бијелој, компанија Дамен, заинтересована је за развој линијског и такси поморског саобраћаја у Боки Которској.

Како је саопштено након састанка потпредсједника Владе за регионални развој и министра капиталних инвестиција мр Ервина Ибрахимовића и нерезидентног амбасадора Холандије у Црној Гори Јоуста Реинтјеса, холадска компанија заинтересована је и за развијање поморске конекције Бара са другим лукама у региону Медитерана, али и успостављање авио линије на релацији Црна Гора Холандија. Теме састанка били су модели јачања економске сарадње двије земље.

Потпредсједник Владе за регионални развој подржао је ове иницијативе, нарочито када је ријеч о отварању авио линије, јер ће се на тај начин црногорска туристичка понуда приближити холандским грађанима чиме се отвара простор и за значајнију промоцију црногорског туризма.

Амбасадор Реинтјес је искористио прилику и представио министру капиталних инвестиција неколико иницијатива и идеја за разматрање за које сада постоји интерес, а које би у наредном периоду могле бити детаљно разматране и развијане.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here