Хитно пронађите рјешење да би дјеца била безбједна

Удружење Родитељи позвало је данас институције надлежне за безбједност у земљи да хитно пронађу рјешење за пријетње бомбама нашој дјеци и искористе сва расположива средства да се открије ко стоји иза данашње али и претходних монструозних дојава.

Сваком здраворазумном бићу је апсолутно несхватљиво да школе и вртићи могу постати најнебезбједнија мјеста за боравак и не можемо да се не запитамо зашто је постало толико једноставно направити општу пометњу и хаос у, овог пута, читавој држави!?!, наведено је у саопштењу Удружења родитељи.

-Због свега што се дешава не чуде предлози родитеља да се бојкотује настава у образовним установама све док се не обезбиједи сигуран амбијент за дјецу и наставнике. Особе које су се на овај начин осмјелиле да пријете нашој дјеци морају хитно да буду пронађене и да одговарају за овај, апсолутно неприхватљив чин, а само тако се може послати јасна порука да ће сви који се усуде да ураде слично, бити брзо пронађени и строго санкционисани.

Апелујемо и на образовне установе да на вријеме и адекватно обавјештавају родитеље о свим информацијама које се тичу безбједности дјеце јер су данас, у недостатку правоврениних информација, били суочени са додатним страхом и паником.

Осим тога, молимо и медије да у оваквим ситуацијама објављују провјерене информације како би се степен панике свео на најмању могућу мјеру. Показало се да управо непровјерене информације доприносе додатном страху и његовом ширењу. Понављамо: Не дирајте нам дјецу! али и Дјеца морају бити безбједна!, наведено је у саопштењу Удружења родитељи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here