ХЕРЦЕГНОВСКИМ ШАХИСТИМА СЕДАМ МЕДАЉА НА КВАЛИФИКАЦИОНОМ КАДЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ

Чланови Шаховског клуба Херцег Нови 1949 и све четири основне школе у нашем граду, освојили су седам медаља на 27. Кадетском првенству Црне Горе.

Такмичење је подјељено на Јужну, Средњу и Сјеверну регију, а најбоље пласирани ће се борити за учешће на завршном турниру.

Херцегновски шахисти су бриљирали, а добар рад шаховских инструктора кроз програм „Шах у Школе“ је још једном показао да је пред младим шахистима свијетла будућност.

У конкуренцији играча до 8 година потпуно заслужено прво мјесто освојио је члан ШК Херцег Нови 1949 Роберт Јусупов, са 7 поена из исто толико одиграних кола.  Друго мјесто припало је Данилу Пизурици, треће Томи Маловићу и четврто Милошу Зорнији, ученицима ОШ „Орјенски батаљон“.

У конкуренцији играча до 10 година, у жестокој борби прво мјесто заузела је  чланица ШК Херцег Нови 1949 Антонија Радовић, ученица ОШ „Милан Вуковић“, која је освојила 6 поена из 7 одиграних кола, друго мјесто освојио је Данило Слепченко из ОШ „Милош Срзентић“ са 6 поена, али нешто слабијим бухолцем, треће Петар Драгаш са 5 поена, док је у укупном пласману четврти био члан ШК Херцег Нови 1949 Тодор Бјелица са 4 и по поена из 7 кола (треће мјесто у категорији дјечака за свој узраст, ученик ОШ „Милан Вуковић“).

Прво мјесто у конкуренцији играча до 12 година, у укупном пласману, освојио је члан ШК Херцег Нови 1949 Максим Костунчеков са 6 поена из 7 одиграних кола, друго мјесто Амелија Трубина (ШК Румија) са 5 и по поена, док је треће мјесто освојио Јован Мирковић из ОШ „Дашо Павичић“ са 5 поена из 7 кола (други у категорији дјечака до 12 година). У истој конкуренцији добар пласман остварио је и Алекса Радуловић из ОШ „Илија Кишић“ са 5 поена, док је шесто мјесто са 4 освојена поена заузео Војин Ружић из ОШ „Дашо Павичић“.

У конкуренцији играча до 14 година прво мјесто заузео је Михаило Пушара (ШК Херцег Нови 1949) са 7 поена из 7 одиграних кола (ученик ОШ „Илија Кишић“). Куриозитет је да је млади Пушара поновио резултат са прошлогодишњег такмичења. Друго мјесто освојио је Андреј Орландић (ШК Румија) са 5 и по поена, треће мјесто Василије Радуловић (ШК Румија)  са 4 и по поена, а добар пласман су још остварили и чланови Шаховског клуба Херцег Нови 1949, као и полазници Основних школа „Илија Кишић“ и „Орјенски Батаљон“.

Ален Шукурица је заузео четврто мјесто са 4 поена, Артем Борисов је заузео седмо мјесто са 3 поена, Урош Глиговић је заузео десето мјесто са 3 поена, а Иван Меденица тринаесто мјесто са 2 поена.

У конкуренцији играча до 18 година медаље су освојили талентовани чланови ШК Црногорац са Цетиња. Прво мјесто Мило Побор са 6 поена, друго Саво Вујовић са 6 и треће Пеко Ђуровић такође са 6 поена, али нешто слабијим бухолцем.

Када је ријеч о херцегновским шахистима, 13. мјесто освојио је Немања Мотика из ОШ „Илија Кишић“ са 3 поена, 15. Милош Глиговић из ОШ „Орјенски Батаљон“ са 2 поена, 16. Александар Дабовић из ОШ „Орјенски Батаљон“ са 2 поена, 17. Балша Илић из ОШ „Дашо Павичић“ са 2 поена и 18. Стефан Његовановић из ОШ „Орјенски Батаљон“ са 2 освојена поена.

Нема сумње да је шах у Херцег Новом доживио још један велики успјех, а овог пута поред сениора, нистакли су се талентовани млади шахисти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here