Херцегновски ватрогасци и свој празник проводе радно

Данас (4. мај) се обиљежава Међународни дан ватрогасаца, у циљу одавања признања за њихову храброст, несебичност, посвећеност и пожртвованост коју готово свакодневно показују у спашавању људи, имовине и природних ресурса.

Херцегновски ватрогасци и овај празник проводе на дужности, а Марко Јачеглав из Службе заштите и спашавања је апеловао на грађане да буду пажљиви, како би имали  што мање посла.

-Четврти мај је Међународни дан ватрогасаца, па користим прилику да честитам свим колегама наш дан и пожелим да имамо што мање посла, како ове сезоне тако и сваке наредне године. Скоро смо спремни за сезону, али треба дорадити још пар ситница. Волио бих да ове године људи више пазе. Забрана ложења је од 1. јуна до 30. септембра. Знамо шта се дешавало прије двије године, па бих желио да грађани што мање ложе ватру на отвореном, или ако пале да пазе шта раде до 1. јуна, а од тада да се држе прописа.

Иако су за Први мај многи роштиљали у природи, није било интервенција, а у херцегновској Служби заштите и спашавања спремно дочекују и сезону пожара.

-Током првомајских празника је све било мирно и грађани су се придржавали правила. Наша служба је добила савременију опрему, возни парк је обновљен, имамо камионе и људство, спремно дочекујемо сезону, и само желимо да буде мирна као прошла година, поручио је Јачеглав.

Честитамо празник свим ватрогасцима-спасиоцима уз захвалност на свему што чине за све нас док обављају овај изузетно опасан посао ризикујући своје животе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here