Херцегновски ђаци успјешни на конкурсу ЦДПР-а

На 21. традиционалном наградном конкурсу за ликовне и литерарне радове за ученике основних школа у Црној Гори, које организује Црногорско друштво за борбу провит рака поводом 31. маја Свјетског дана без дуванског дима, ученик шестог разреда ОШ „Илија Кишић” из Зеленике Игњатије Марић освојио је трећу награду за литерарни састав.

Похваљени рад Мирзине Амалије

Ученица деветог разреда ОШ „Милан Вуковић“ Мирзина Амалија похваљена је за ликовни рад, саопштено је из ЦДПР-а.

Тема Конкурса, који је од 1. до 30. априла био отворен за ученике од четвртог до деветог разреда основних школа, била је „Здравље је без дувана”.

Трочлани жири за оцјену приспјелих ликовних радова у саставу: доцент мр Марија Каписода, академска графичарка, доцент др Ивана Радовановић, академска скулпторка и Домагој Жарковић, секретар ЦДПР-а, одабрао је најбоље радове на Конкурса, па је тако прву награду добила Миа Крбањевић, ученица седмог разреда ОШ „Драго Миловић” из Тивта, док су другу награду подијелили Ања Лекић, ученица седмог разреда ОШ „Октоих” из Подгорице и Стефан Радаковић, ученик шестог разреда ОШ „Кекец” из Сутомора. Трећу награду равноправно дијеле два ученика ромске националности из ОШ „Радомир Митровић” из Берана, Туркијан Сахити, ученик шестог и Феријан Дибрани, ученик седмог разреда.

Похвале су, уз Мирзину Амалију, добили Ивана Радоњић, ученица петог разреда ОШ „Вуко Јововић” из Даниловграда, Мија Сисојева, ученица осмог разреда ОШ „Кекец” из Сутомора, Миа Бановић, ученица седмог разреда ОШ „Драго Миловић” из Тивта, Јована Марковић, ученица шестог разреда ОШ „Вук Караџић” из Подгорице и Хелена Поповић, ученица седмог разреда ОШ „Штампар Макарије” из Подгорице.

Похвалу за квалитет радова на Конкурсу заслужила је ОШ „Вук „Караџић” из Берана, док је Похвалу за бројност послатих радова својих ученика добила ОШ „Октоих” из Подгорице.

Жири за литерарне радове у саставу: Сања Војиновић, Барбара Симоновић и Милош Милачић, професори црногорског, српског, босанског и хрватског  језика и књижевности, од приспјелих радова за најбољи је прогласио састав који је написала Јана Ракоњац, ученица деветог разреда ОШ „Павле Жижић” из Нјегњева – Бијело Поље. Друга награда додијељена је Теодори Матовић, ученици седмог разреда ОШ „Мирко Срзентић” из Петровца – Будва.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here