Херцегновске школе данас прегледали припадници Специјалне антитерористичке јединице

Припадници Специјалне антитерористичке једнинице прегледали су данас просторије  СМШ „Иван Горан Ковачић“, и основних школа „Дашо Павичић“ и „Милан Вуковић“, имајући у виду учестале дојаве о бомбама у ове три херцегновске школе.

Према ријечима начелника ОБ Херцег Нови Слободана Ђокића, Управа полиције и Министарство унутрашњих послова пружају сву могућу логистичку подршку, како би извршиоци били што прије пронађени, процесуирани и кажњени у складу са законом.

– Службеници антитерористичке јединице са специјалном опремом прегледали су школе у циљу откривања евентуалних направа. Такође, имају специјално дресираног пса. Констатовано је да у школама нема поменутих направа, казао је Ђокић.

Како додаје, свакодневно су у контакту са Одсјеком за сузбијање високо технолошког криминала.

-Ситуација је комплексна, наше колеге се баве овим питањем и имамо сазнања да се можемо надати да ће пошиљалац бити брзо откривен, истакао је Ђокић.

Подсјећамо, дојаве о бомбама трају скоро мјесец, од када на мејл адресе СМШ „Иван Горан Ковачић“ и основних школа „Дашо Павичић“ и „Милан Вуковић“ свакодневно стижу поруке пријетећег садржаја.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here