Херцегновска публика вјетар у леђа филму „Живи и здрави“ Ивана Мариновића

Претпремијера филма “Живи и здрави” сценаристе и редитеља Ивана Мариновића биће уприличена вечерас, 30. јануара, у 20.00 сати у дворани “Парк”. На репертоару ће потом бити сваке вечери до 3. фебруара.

Редитељ Иван Мариновић који је био гост емисије Новско поподне казао је да је битно да почну лијепо, са нашом публиком, за коју зна, како је рекао, да ће се појавити у великом броју и бити вјетар у леђа.

– Било ми је важно да прикажемо филм у Херцег Новом. Мислим да је то један лијеп гест, ипак је филм сниман овдје. Има толико Новљана у њему, добили смо подршку града, Туристичке организације и Портоновог и све то даје смисао да почне из Новог и да нас лијепо испрате – наводи он.

Мариновић је редитељ и сценариста филма, а истиче да када пише се ослања највише на свој доживљај свијета и самог себе. Знао је, како каже, да ће Горану Славићу понудити главну улогу.

– У овом филму ствари су инспирисане мојим ђедом и бабом, то су све некаква искуства, приче и ликови које носим у себи читав живот. Кад познајеш добро глумца онда знаш како да већ у тексту спремаш тај простор, а за неке мора да се прође кроз кастинг, отвориш, трагаш и истражиш шта су све опције. За главни женски лик позвали смо пуно глумица и на крају је улогу добила Тихана Лазовић која ми је била потенцијални избор, под условом да добијемо копродукцију у Хрватској и све склопимо, казао је Мариновић.

Горан Славић истиче да је улога динамична и да би сваки глумац пожелио да добије такву прилику.

-Када градите неки лик и карактер да буде у функцији приче ви гледате да што више обогатите тај карактер и има више промјена. А мој лик доживљава слом живаца, падања, дизања, алкохолизам до свијести шта му се десило. Њему се у два дана деси 15 година живота, казао је Славић.

Ова живописна комедија званичну биоскопску дистрибуцију у Црној Гори почиње премијером у Подгорици 31. јануара, док је београдска премијера заказана за 6. фебруар. Филм „Живи и здрави“ је претходно свјетску премијеру имао у Главном такмичарском програму међународног Филмског фестивала “Black Nights”у Талину. Опширнији разговор са Иваном Мариновићем и Гораном Славићем погледајте у видеу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here