Херцег Новом од Фонда за заштиту животне средине 40 контејнера за рециклажни отпад

Општина Херцег Нови заједно са предузећем „Чистоћа“ Д.О.О. конкурисала је код Фонда за заштиту животне средине са пројектом „Херцег Нови ка бољем управљању отпадом“ у сврху унапређења примарне селекције отпада.

Како је саопштено из овог предузећа, Фонд за заштиту животне средине подржао је пројекат, чија укупна вриједност износи нешто више од 45.000 еура.

Пројектом је предвиђена набавка 40 намјенских контејнера за рециклажилни селективни отпад из домаћинстава, као и набавка два специјална хидраулична пресконтејнера за скупљање и сабијање комуналног отпада.

– Набавком опреме подижемо стандард управљања отпадом и на тај начин ћемо значајно унаприједити и модернизовати рад „Чистоће“. Наше предузеће остаје усмјерено ка циљу што ефикаснијег и квалитетнијег одржавања хигијене јавних површина примјењујући савремене технологије прикупљања комуналног отпада – наведено је у соапштењу.

Реализацијом овог пројекта количине рециклабилног отпада ће се значајно повећати, а насупрот томе, количине комуналног, који је намијењен депоновању смањити, што доводи до директног доприноса унапређењу одрживог планирања заштите животне средине.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here