Херцег Нови у новогодишњем руху

Кићење града биће завршено ове седмице. Радници Комунално стамбеног предузећа данас су санке са ирвасима и јелку поставили на платоу испред Општине.  

Због техничких кварова на јавној расвјети каснило је освјетљење града, казала је Јованка Матковић из Секретаријата за комуналне дјелатности.

– Цијела ривијера, дио града и залеђе нису имали уличну расвјету, па је био приоритет да се то поправи, а потом и настави украшавање града. Прошле седмице нас је омела киша, па је од понедељка почело интензивније кићење града. Завршићемо Трг, плато испред Општине, Омладински парк у Игалу – казала је она.

На стубовима јавне расвјете постављено је преко 300 украса. Набављена је и нова декорација, информише Матковић.

– Медо који ће бити атракција најмлађима биће постављен на платоу испред Општине, звијезда око 3 метра код зграде Новљанке и новогодишњи број 2023 на кружном току – наводи Матковић.

На платоу 30. децембра биће организована Дјечија Нова година, а од понедељка до четврткла подијела новогодишњих пакетића.

Општина је обезбиједила 2 500 пакетића за дјецу од првог до четвртог разреда и малишане у вртићима. у суботу 31. децембра биће организован и новогодишњи базар уз подјелу пакетићча на Тргу, а коју организује НВО Моћ природе-Пчеларство Радман. За нове украсе и поправку одвојено је 7.000 еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here