ХЕРЦЕГ НОВИ СЛАВИ СВОЈЕ ШАМПИОНЕ – ПОНОСНИ НА СВАКИ ПОРАЗ И ПОБЈЕДУ

Херцег Нови je и ове године прославио своје шампионе. У Дворани „Парк“ вечерас је, након пандемијске године, одржано „Вече шампиона“ на коме су додијељена признања најуспјешнијим спортистима, спортским радницима и колективима из нашег града.

Настављајући традицију која постоји од 1978. године, Општина Херцег Нови у сарадњи са Секцијом спортских новинара, организовала је избор оних чији рад и резултати су обиљежили спортску 2021. годину у Херцег Новом. “Вече шампиона” је једна у низу бројних активности локалне управе које за циљ имају афирмацију новских спортских талената.

Предсједник Општине Стеван Катић захвалио је спортским радницима на знању, залагању, методичности и стрпљењу којима, како је истакао,  његују младе новске таленте а спортистима  на труду и раду али и на сваком поразу из којег су научили и свакој побједи којом су нас обрадовали.

-Индивидуалци и спортски колективи су нам током протекле године донијели много разлога за радост. Својим радом су доказали да сваки изазов може бити претворен у достигнуће вриједно поноса.

У Херцег Новом се рађају и стварају шампиони. То је чињеница коју Општина Херцег Нови узима са великом одговорношћу и обавезом, због чега у континуитету подржава клубове и организације са територије града, помаже организацију бројних такмичења и реализује пројекте унапријеђења услова за бављење спортом у Херцег Новом, казао је Катић и поручио да је град поносан на све њих ћији ће примјери бити подстицај другим младим спортистима који стасавају у Херцег Новом.

-Срећни смо што имамо прилику да вас бодримо у изазовним временима и са вама дијелимо радост због успјеха, а радићемо то и у годинама које долазе. Честитам вам на оствареним резултатима и желим да у овој години остварите зацртане планове и да, у добром здрављу, заједно прославимо још много нових медаља и призања, рекао је Катић.

Ватерполиста Јадрана и репрезентативац Црне Горе Василије Радовић најуспјешнији је спортиста Херцег Новог за 2021. одлучила је секција спортских новинара  и Секретаријат за друштвене дјелатности и међународну сарадњу.

-Ово је велика част за мене и велика мотивација да играм још јаче и боље. Надам се да је ово само једна од многих награда и да ћу у будућности да оправдам награду најбољег спортисте града –казао је Радовић.  

Најбољи клуб је Стонотениски клуб „Нови“, а најбољи тренер селектор ватерполо  репрезентације Владимир Гојковић.

Најбољи спортски радник је Жељко Косић предсједник клуба спортских рибара „Игало“ и потпредсједник Савеза спортских рибара на мору Црне Горе.

Награда за животно дјело припала је ватерполисти Милораду Мишку Кривокапићу, некадашњем голману Младости (Бијела), Котора, Партизана и репрезентације Југославије, касније селектору, тренеру и спортском раднику.

-Ово признање ће ме цијелог живота подсјећати на дане које сам провео у мојој родној Бијелој, гдје сам почео да се бавим ватерполом, на један мали клуб којег су водили велики људи, казао је Кривокапић који је подсјетио на великог ватерполисту Цикоту Станишића и дугогодишњег предсједника клуба капетана Ненада Желалића. Он је младим спортистима пожелио пуно среће у раду те да на најбољи начин представљају своје клубове и град и да марљивим радом дођу до спортских висина до којих је и сам дошао.  

За амбасадора херцегновског спорта изабран је ватерполиста Алекса Укропина.

По избору жирија, поред Василија Радовића, најуспјешнији спортисти Херцег Новог у протеклој години били су: Миливој Дукић (једрење), Данило Радовић, Марко Петковић, Петар Тешановић (ватерполо), Анђела Антуновић (пливање), Немања Микулић (карате), Милана Самарџић Пецељ (одбојка), Јелена Булајић, Слободан Миљанић (кошарка), Јакша Кривокапић (стони тенис), Миодраг Копривица (фудбал), Михајло Пушара (шах), Богдан Сератлић (боћање) и Александар Милосављевић (спортски риболов).

Посебна прзнањаза за остварене резултате су припала: Милошу Спаићу параолимпијском репрезентивцу као и тренерима и активистима у школском спортском савезу Црне Горе: Жељку Милићевићу, Бранку Рашовићу, Лидији Ракочевић и Јовану Јолу Лепетићу.

Постхумно признања су додијељена Меланији Андрић Ердевички и Радомиру  Раду Поповићу.

Захвалнице, признања и награде најуспјешнијим спортистима, колективима и спортским радницима уручили су предсједник Општине Стеван Катић, предсједник СО Иван Отовић и секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Василије Ћуковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here