Херцег Нови се вратио на мапу новогодишњих дестинација

(Фото: Туристичка организација Херцег Нови)

Наступима Горана Бреговића и Оркестра за свадбе и сахране, уз Тифу и Алена и бенда Ничим изазван за дочек, као и концертом Мирслава Илића и Нових фосила, Херцег Нови се након три године паузе вратио на мапу новогодишњих дестинација.

Како је за РТХН казао Далибор Вуковић из ТО Херцег Нови, циљ је био да се искористи веома јака промоција дочека од Дубровника до Бара, која је одјекнула регионом.

Далибор Вуковић, ТО Херцег Нови

– Мислим да смо успјели у томе. Судећи по посјети, концерти су били успјешни. Уз Бјело дугме и предгрупу Ничим изазван, 31. децембар је био фантастичан. Можда је био и рекордан број посјетилаца на тој новој локацији, коју смо прије неколико година идентификовали за велике концертне догађаје. Такође, 1. Јануара је било дивно. Имали смо срећу да киша, која је све вријеме некако пријетила, не угрози дешавање – наводи он.

Вуковић истиче да је постигнут промотивни ефекат, због чега су у локалној ТО задовољни, јер посјета је била јако добра.

Програми на цијелом приморју, па и у Дубровнику, били су итекако конкурентни, али како наводи Вуковић, конкуренција је добра.

– Конкуренција је пожељна, јер нас чини бољим. Радила је у нашу корист, прије свега због промоције региона, чији смо саставни дио. У суштини, био је циљ ускочити у тај воз и бити дио приче. О Херцег Новом се писало и причало, постали смо дио једне озбиљне приче, то је Нова година и новогодишња дестинација – прича Вуковић.

Паралелно са промоцијом дочека, ТО Херцег Нови радила је и промоцију Празника мимозе, чија ће понуда ове године бити иновирана.

– Биће ту ледени тобоган, изложба коју радимо у сарадњи са музејом Николе Тесле из Београда. Радимо на иновирању садржаја. Промоција је почела на вријеме, због чега очекујемо рекордни Празник мимозе – казао је Вуковић.

Празник мимозе почеће 15. фебруара абрумом, односно најавом свих свечаности и догађаја који очекују Новљане и госте све до 3. марта. На отварању ће наступити Халид Бешлић, а на завршном концерту ће наступити Прљаво казалиште.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here