Херцег Нови отворио врата стенд ап комедији

Стенд ап комедија „Пођи по прут” Александра и Игора Шуковића премијерно је одиграна синоћ на сцени Дворане Парк. Подгорички хумор вјешто упакован у дијалог два глумца и прилагођен приморском менталитету, насмијао је публику у Херцег Новом.

Теме за исмијавање, како прича Александар Шуковић, проналазе најчешће у свакодневним дешавањима, међуљудским односима, али и политичкој сцени, коју ће Новљанима представити у неком наредном наступу.

Александр Шуковић, стенд ап комичар

– Слобода говора, која је дуго била угњетавана, кроз форму стенд апа у Црној Гори, добила је данас отворена врата, па на све теме, које су помало и шкакљиве, можемо причати, тако да се томе радујемо – наводи он.

Шуковићи су на сцени Дворане Парк, пред новском публиком, морали да изађу из оквира подгоричког хумора.

– Није свеједно када долазите у други град, па и у својој држави, јер једноставно форе нису пријемчиве и исте Подгоричанима, као што је у Херцег Новом. Трудили смо се да све то уклопимо на неки начин, да дотакнемо све по мало, али да задржимо тај подгорички стил – открива Александар.

Старији брат Игор открива да није тешко насмијати публику, када је глумац природан на сцени.

Игор Шуковић, стенд ап комичар

– Имали смо прилике да се дружимо са људима у Хрватској, БиХ, Србији и имали смо добар одзив, мада је хумор упитна варијанта, односно ствар укуса, попут пјесме, свиђа ти се или не. Стигли смо да кроз скоро деценију рада доживимо све, од смјеха до питања „шта је ово, дадосмо ли паре на ове момке?” и „кад ћете поново да дођете?”, направили смо један цијели циклус – казао је Игор Шуковић.

Александров и Игоров дијалог на сцени прати одрастање два рођена брата, њихово васпитање, фамилијарне односе и пословне подухвате.

Позоришни програм у Дворани Парк биће настваљен вечерас последњом представом Јагођа Марковића „Ћелава Пјевачица“. Почетак је заказан за 20 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here