Херцег Нови биљежи раст броја гостију из Западне Европе

У херцегновској општини љетња сезона је почела доста раније. Томе је претходила рана предсезона која је ове године почела већ у марту мјесецу, казао је агенцији Медиа Биро представник Туристичке организације (ТО) Херцег Нови Далибор Вуковић.

Како је истакао, забиљежен је врло интезиван раст у броју гостију од периода марта ове године и додао да је период почетка љетње туристичке сезоне, односно мјесец јун и јул на нивоу претходне године.

Далибор Вуковић, Туристичка организација Херцег Нови

– У периоду предсезоне најбројнији су гости из Западне Европе, док се већ у ово доба године та структура мијења и више смо орјентисани на госте из региона – рекао је он.

Доброј посјећености доприњела је и добра авио повезаност. Говорећи о структури гостију Вуковић се осврнуо на Монстатово истраживање и рекао да општина Херцег Нови биљежи знатан раст у броју гостију, посебно са територије Западне Европе.

– Француза је било 10 одсто више, Британаца 30 одсто као и Њемаца који су ове године бројнији за неких 23 одсто. То су веома битна тржишта гдје смо се у претходном периоду доста маркетиншки ангажовали. Када говоримо о тржишту Велике Британије, опет и ту морам поменути добру авио повезаности, посебно са Дубровачким аеродромом са којег се око 30 одсто путника прелива код нас –  информише он.

Оно по чему је Херцег Нови препознатљив посебно у љетњем периоду свакако су бројни музички фестивали. Одређени број фестивала представља симболику овог града, те ће се реализовати и ове године.

– Међународни фестивал “Дани музике”биће отворен у сриједу, 10. јула, затим „Опероса”, „Guitar Art Summer Fest”, Филмски фестивал и бројни други у организацији ТО као што је „Family fun festival”. Трг од књиге и Трг од ћирилице само су неки од фестивала који карактеришу јул и август – навео је он.

У периоду септембра љубитељи стрипа имаће прилику да посјете „Херцегновски Стрип фестивал”, а за љубитеље риболова на велике рибе спрема се и „Big game fishing“, истакао је Вуковић и најавио бројне друге манифестације забавног карактера, које ће употпунити туристичку понуду града.

Извор Медиабиро

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here