Херцег Нови атрактивна дестинација за француске туристе

Француска представља партнера Црне Горе на европском путу, а локалне управе су важан дио тог процеса, поручио је амбасадор ове државе у Црној Гори, Кристијан Тимоније на данашњем састанку у кабинету предсједника Општине Херцег Нови Стевана Катића, саопштено је из локалне управе.

Тимоније, који је данас боравио у првој званичној посјети општини Херцег Нови, нада се успјешној сарадњи са локалном управом.

Херцег Нови је атрактивна дестинација за туристе из Француске, а чињеница да они већ сада, у предсезони стижу у овај град, представља добру најаву за љетњу сезону, речено је током састанка.

Говорећи о актуелним пројектима, предсједник Катић је упознао Амбасадора са планираном изградњом гондоле од Игала до Илинице, која ће бити значајна допуна туристичкој понуди града. Имајући у виду да се на том брду налази споменик француским војницима палим у Наполеоновим ратовима, оцијењено је да ће ова атракција додатно заинтересовати госте из Француске.

Катић је информисао о планираним улагањима, инвестиционом амбијенту и потенцијалима Херцег Новог, истичући да је локална управа у протеклом периоду учинила много како би побољшала услове за реализацију пројеката који ће допринијети привредном развоју.

Тема разговора био је и однос локалне и државне власти, као и децентрализација локалних управа за коју се, како је истакао Катић, Херцег Нови снажно залаже јер општине представљају директну везу са грађанима, њиховим проблемима и потребама.

Имајући у виду да је Херцег Нови препознат као отворен за партнерстава са локалним управама широм свијета, у фокусу састанка биле су и могућности за повезивање са француским градовима. Како се могло чути, већ постоји потписано побратимство са градом Воареалом које треба јачати, а предложено је и успостављање сарадње са неким од француских градова који организују манифестације у част цвијета мимозе.

Цијенећи богату културну понуду, фестивалску традицију и омладинску политику Херцег Новог, препознато је да су ово области у којима постоје бројне могућности за заједничке пројекте и иницијативе, што ће бити предмет будуће сарадње Амбасаде Француске и Општине Херцег Нови.

Током данашње посјете, амбасадор Тимоније је о вриједностима Европске уније разговарао са младима из Херцег Новог, Котора и Тивта, у оквиру догађаја „Youth talks“, који су у Дворани Парк организовали Амбасада Француске у Црној Гори и Регионална канцеларија за сарадњу младих, уз подршку општинског Секретаријата за културу и образовање.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here