Халид Бешлић: Пјеваћу за рају

-„Празник мимозе“ има дугу традицију и драго ми је да ћемо се заједно веселити, поручио је популарни пјевач Халид Бешлић на промоцији празника у Сарајеву. Манифестација која ће у Херцег Новом бити одржана од 15. фебруара до 3. марта представљен је на Башчаршији уз мажоретке, тромбоњере и медитеранске звуке клапе „Castel Nuovo“.

Овогодишњи Празник мимозе отвориће концерт Халида Бешлића 16. фебруара на платоу испред бившег хотела „Игало“. Регионална звијезда први пут ће наступити на манифестацији за коју је давно чуо, и обећава добру атмосферу уз свима знане хитове.

-Вјерујем да ће публика уживати у мојим пјесмама и заједничкој емоцији, а сви који дођу могу да очекују добре пјесме и добру атмосферу. Имам заиста пуно пјесама и требало би ми три-четири концерта да их све отпјевам. Пјевам оне пјесме које знам да људи знају, најпопуларније пјесме, и нема пуно „пеглања“. Пјевам само оно што раја зна: „Романија“, „Хеј, зоро“, „У мени јесен је“, „Први пољубац“, „Миљацка“ и друге хитове…., казао је Бешлић.

 

Ако је судити по интересовању Празник мимозе и ове године окупиће госте из региона, казала је општински ПР Празника мимозе Жељка Чепић.

-Тромбоњери су на  посебан начин означили почетак феште. Сви су добили по гранчицу мимозе и у рекордном року је подијељена. Огромно је интересовање и медија за празник. Сви су жељели да чују детаље о програму, казала је Чепић.

Министар за привреду Босанскоподрињског кантона (БПК) Горажде Зијад Брига казао је да је промоција Празника мимозе изузетно лијеп догађај.

-Ово је фантастична прилика да се људи упознају са културом и изванредним догађајем. Позивам све своје суграђане да посјете празник, казао је Брига.

Предивно је што промовишемо празник у Сарајеву, казала је директорица „Херцег феста“ Тања Атељевић.

-Сарајлије јако воле Празник мимозе, а симболика је још већа јер је 40 година од отварања Олимпијаде у Сарајеву на којој су учествовали мажоретке, тромбоњери и Градска музика. Лијепо је овако представити „мимозу“ и позвати Сарајлије  да дођу на празник, казала је Атељевић.

У делегацији су потпредсједник Општине Мирко Мустур и представници Туристичке организације. Празник мимозе сутра ће бити представљен у Бања Луци.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here