Грански колективни уговор побољшаће статус помораца и бродара Црне Горе на међународној пловидби

Фото: Фејсбук Синдиката помораца

Потписивање првог Гранског колективног уговора за поморце на бродовима на међународној пловидби, јуче у Министарству капиталних инвестиција, допринијеће побољшању радно – правног статуса помораца и бродарских компанија Црне Горе.

Уговор прописује стандардне услове и минимална права, која се односе на поморце, који служе на црногорским бродовима у државном власништву, а плове у међународној пловидби, казао је за РТХН предсједник Самосталног синдиката радника у поморском бродарству и транспорту Црне Горе, Агим Мила:

Агим Мила, фото/ Фб синдиката

– Овим Гранским колективним уговором су прописани минимални стандарди које одређује Међународна транспортна федерација ITF.  Самостални синдикат, као члан ITF- а, обезбјеђује примјену одредби, на основу колективног уговора, којим се прописују права и услови живота и рада на броду. Више се ради о обавезама бродара, него самих помораца, навео је Мила.

Колективним уговором су дефинисана права помораца:

– Уговором је дефинисано све, од Уговора о раду, до питања зарада, периода одмарања, радног времена, прековременог рада и свих осталих права из радног односа. У принципу, као основ је коришћен колективни уговор код послодавца, раније, Барске пловидбе и Црногорске пловидбе, с тиме да смо њихове колективне уговоре уподобили. Ријеч је о најновијим давањима које прописује ITF, првенствено на давања у случају инвалидитета, смрти и када су у питању зараде, објашњава Мила.

Предсједник Самосталног синдиката помораца, објашњава и зашто су поморци   дуже чекали на потписивање Гранског колективног уговора,које је иницирала ова синдикална организација:

– У принципу, као предсједник Синдиката не бих се сада враћао уназад, зашто то до сада није рађено? Дијелом је и до синдиката. Никад није касно. Није да су поморци били без икаквог уговора. Они јесу имали колективни уговор код послодавца, али ово је први пут да се  ово питање ријешава на нивоу државе и директно преко синдиката Међународне транспортне федерације, односно, ITF-a.

У уговору је примјењена важећа табела зарада Међународне транспортне федерације:

– И он прописије најниже износе. Тачно је да су зараде веће у Барској пловидби, него што је прописано овим уговором, али то њих не спутава да дају веће зараде. Ми само обезбјеђујемо колективним уговором најниже зараде, у складу са прописима ITF-a. Зараде не смију бити испод износа који су утврдили.

Потписивањем колективног уговора смо задовољни. Чињеница је да смо први пут успјели да доведемо за преговарачки сто Владу и Унију послодаваца. Било је отпора и успјели смо након годину и по преговора, да дођемо до колективног уговора. Захваљујем се Влади и Директорату за поморски саобраћај и сигурност пловидбе, заштиту од загађења и поморску привреду, као и Унији послодаваца Црне Горе – за успјешно окончане преговоре, поручио је Мила.

Подсјећамо, Грански колективни уговор за поморце на бродовима на међународној пловидби потписали су потпредсједник Владе и министар капиталних инвестиција  Ервин Ибрахимовић, предсједник Уније послодаваца Црне Горе Слободан Микавица  и предсједник Самосталног синдиката радника у поморском бродарству и транспорту Црне Горе Агим Мила.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here