Говор емоција на промоцији збирке „Одсјаји живота“, аутора Предрага Рачете

Предраг Рачета

Збирка пјесама и кратких прича „Одсјаји живота“ аутора Предрага Рачете промовисана је у башти Kуће нобеловца Ива Андрића.

Шест деценија писања, уз обавезан траг о мјесту и години у којој је пјесма или прича рођена. Стихови су били пратећи дио ауторовог живота.

Аутор Предраг Рачета за РТХН прича, да је на промоцији кроз стихове прошао читав један живот:

Предраг Рачета

– Ако су присутни понијели макар мало емоција, које сам имао када сам писао, ја ћу бити врло срећан. Треба се радовати животу и радити увијек на томе. Треба вољети људе и радећи, испуњавати своје снове. Надам се да ће генерације које долазе, наслиједити све те особине и развити их на још један већи ниво, поручио је, између осталог, Рачета.

Новинар и публициста Витка Вујновић, која је модерирала овом посјећеном вечери записала је да је ауторова проза и поезија једноставна, искрена, проживљена и свима блиска.

Рачета је специјалиста интерне медицине. Радио у Kотору, Пјевљима, Херцег Новом, у болници у Мељинама, у Прчању, у Заводу за рехабилитацију Врмац  и у Бару. Живи у Kавчу.

У програму су учествовали Матија Машић и Миа Машић, Нина и Вук Рачета, они су говорили поезију. Наступио је гитариста Никола Тртица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here