Гости са крузера обишли Херцег Нови

Прва група од 45 туриста са крузера компаније Селебрити крузес (Celebrity Cruises), који је усидрен у Луци Котор посјетила је Херцег Нови. Ријеч је о првој од укупно 20 група којима ће Херцег Нови бити једна од дестинација за обилазак до средине октобра. Туристичка организација града, у сарадњи са витешким друштвом Свети Стефан и Културно умјетничким друштвом Илија Кишић, уприличила је дочек гостију на Тргу Николе Ђурковића.
Директор ТО ХН Ђорђе Станојловић је објаснио да се Херцег Нови први пут од ове године налази у понуђеним организованим турама за госте који крузерима долазе у которску луку.

-Ово је програм који је стандардан у оквиру понуде за госте са крузера које организује агенција Горбис. Ова агенција има прaво да ово љето спроводи госте са крузера који пристају у луци у Котору. Прва група од 45 гостију је данас стигла. Обилазе Трг Николе Ђурковића, Белависту, тврђаву Форте Маре и винарију Савина, казао је он.
Станојловић очекује да ће гости са крузера који упловљавају у Боку постати редовни у Херцег Новом.
-Већ је уговорено процедура да од 16. маја до половине октобра 20 тура са крузера обиђе Херцег Нови и то је сјајан почетак, казао је Станојловић.

На главном градском тргу постављен је штанд са прoмо материјалом Туристичке организације, а угођај гостима употпунили су чланови Културно умјетничког друштва Илија Кишић и Витешког друштва Свети Стефан.

Предсједник друштва Свети Стефан, Саво Моровић казао је да су се радо одазвали позиву Туристичке организације.
-Отворили смо капије града и озваничили почетак сезоне за коју се надамо да ће бити успјешна. У част гостију са крузера направљен је програм са фанфарама на врху Торе и почасном стражом на капији града, казао је Моровић и најавио да ће херцегновски витезови туристичку сезону дочекати у новом руху.
-Након 15 година обнављамо униформе и биће много атрактивније него сада. То је наш допринос туристичкој причи. Очекује нас и 3. јуна учешће на витешком турниру у Бањалуци, казао је Моровић.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here