Гојковићевих 15 за Eвропско првенство у Дубровнику и Загребу

Фото: Ватерполо савез Црне Горе

Послије утакмице са Грузијом и тренинга у суботу у Котору, селектор  Владимир Гојковић  је одредио састав од 15 играча  који ће играти за Црну Гору  на Европском  првенству у Дубровнику и Загребу.

На списку путника за Хрватску су: Петар Тешановић,(капитен) Дејан Лазовић, (голмани) Владо Попадић, Јован  Вујовић, Алекса Укропина, Ђуро и Василије  Радовић, Владан Спаић, Стефан Видовић, Канстантсин Аверка, Драшко Бргуљан, Аљоша Мачић, Мирослав Перковић Душан Матковић и Марко Мршић.

Стручни штаб чине Владимир Гојковић, Милош Шћепановић и Милорад Матковић.

Петар Тешановић и саиграчи послије паузе у последњем дану  прошле  године окупљају се вечерас  на Шкверу и  последња два тренинга  ће одрадити  у вечерњим сатима у понедељак и уторак  прије подне. У сриједу путују за Дубровник гдје ће се одрадити нова два тренинга у базену гдје се од четвртка игра Европско првенство.

Подсећања ради, Црна Гора ће на Европско првенству, 4. јануара, играти у дивизији А, у групи са Француском  од 17 сати, два дана касније  са  Шпанијом (17.45) и 8. јануара са Хрватском (20.15)

Двије најбоље селекције  ће се пласирати директно у четвртфинале, а двије репрезентације играју у осмини финала са Малтом и Израелом у овој  групи су још Србија и Њемачка који су фаворити за прва два мјеста. Ова група своје утакмице игра у Загребу.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here