Гојковићев позив за Свјетску лигу

Селектор ватерполо репрезентације Црне Горе, Владимир Гојковић, саопштио је данас шири списак играча за припреме и финални турнир европског дијела Свјетске лиге, који се игра у Подгорици од 28. до 30. априла.
На списку су: Дејан Лазовић, Марко Мршић, Аљоша Мачић, Марко Петковић, Урош Чучковић, Богдан Ђурђић, Владо Попадић, Василије Радовић, Алекса Укропина, Мирослав Перковић, Владан Спаић, Душан Матковић, Душан Банићевић, Саво Ћетковић, Петар Тешановић, Данило Радовић, Урош Вучуровић, Димитрије Обрадовић, Дарко Ђуровић и Јован Вујовић.
Први дио припрема, Гојковићеви пулени ће одрадити од 21. до 23. априла у Котору, а од 26. априла настављају припреме у Подгорици. У међувремену, репрезентацију Црне Горе одиграће, поводом отварања базена у Требињу, пријатељску утакмицу са селекцијом Србије у понедељак, 25. априла.

Пласман на финални турнир Свјетске лиге, на који су мјесто већ избориле САД, Аустралија, Канада и Бразил, обезбедиће три селекције са турнира у Подгорици, јер је домаћин завршног турнира Француска. Завршница Свјетске лиге за титулу коју брани Црна Гора, одржаће се у Стразбуру.
У четвртфиналу подгоричког турнира 28. априла играју: Хрватска и Италија (15:00 часова), Мађарска – Шпанија (17:00), Црна Гора – Француска (19:00 ) и Србија – Грчка (21:00).
У полуфиналу, које је на програму 29. априла, снаге ће одмерити бољи из сусрета: Мађарска/Шпанија – Србија/Грчка, односно Хрватска/Италија – Црна Гора/Француска.
Борба за треће мјесто је на програму 30. априла са почетком у 19:00 часова, док финале почиње у 21:00 час.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here