ГО НСП: Премјештање Игора Рмандића у Бијело Поље преседан којим се морају позабавити институције

Предсједник Независног синдиката полиције Игор Рмандић након 27 година  активне полицијске службе у Херцег Новом премјештен је у Бијело Поље. У саопштењу Главни одбор Независног синдиката полиције истиче да је начин на који је то урађено преседан и поступак којим ће озбиљно морати да се позабаве многи органи и институције државе Црне Горе.

-Премјештање службеника са југа на сјевер у јеку туристичке сезоне када југ добија испомоћ управо са сјевера се коси са здравом логиком. Премјештање службеника 250 километара далеко од куће, без његове сагласности, је директно кршење Закона о раду и ударац на животну егзистенцију службеника и његове породице. Осионост и бахатост се додатно огледају у чињеници да Закон о раду и међународне конвенције које је Црна Гора ратификовала пружају заштиту синдикалном представнику од овакве врсте прогона и, можемо слободно рећи,  иживљавања. Ни то, као што видимо, није могло да заустави наше перјанице демократије и носиоце борбе против криминала да нам још једном демонстрирају силу и покажу да су у Црној Гори они Бог и батина, наведено је у саопштењу.

Начин на који је наведено решење донијето, како кажу,  је прича за себе.

-Ни полицијски службеник ни његови надређени у Херцег Новом и Бару нису били упознати ни консултовани око овога. Све је урађено у тајности, можемо слободно рећи кукавички и подмукло али знајући особине првог црногорског полицајца  (и војника истовремено) то нас ни најмање не изненађује. Били би смо затечени да је смогао храбрости да нас позове, погледа у очи и лично нам саопшти све што има. Овако, ништа ново од њега. Одлично знамо из које кухиње све ово долази али оно што нас чуди је улога в.д. директора Управе полиције Николе Терзића и његовог помоћника за Сектор граничне полиције Милутина Васиљевића у читавом случају, наводе из ГО незавинсог синдиката полиције.

Увођењем овакве праксе, поручују,  полицијски службеници се доводе у стање константног притиска, несигурности и страха да би, чак и ако немају никакву грешку у служби, могли бити премјештени 100, 200 или више километара од својих кућа и својих породица. А најлакше се манипулише страхом и то је очигледна намјера ових великих стручњака за безбједност и  реформатора полицијске службе.

-Независни синдикат полиције Црне Горе ће искористити сва правна средства која му стоје на располагању да заштити не само сваког члана синдиката већ и сваког службеника МУП-а који трпи прогон, шиканирање или мобинг на свом радном мјесту. Ова држава мора бити држава права и правде а не приватна прћија надобудних политичара којима је министарска фотеља прво радно мјесто у животу, истичу  из Синдиката и поручују да упркос свему што проживљавају од својих принципа и своје борбе неће одустати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here