Футсал репрезентација Француске демонстрирала моћ

Вечерашњом  утакмицом Црна Гора – Француска 1:9 завршен је дводневни програм футстал репзентативног рада на турниру у Игалу, на којем је било предвиђено да учествују и селекције Марока и Египта, али нису могли допутовати пошто нису добили визе.

У првом сусрету Французи су синоћ побиједили Црну Гору 5:3, а вечерас су били убједљивији и постигли су високу побједу 9:1 (4:0).

Почело је бурно, у 2. минуту искључен је француски голман Луис Маркет.  Домаћи су се држали десет минута пред налетима гостију, али је у 10. минуту начета  мрежа Балше Ђурковића, а стријелац је био  Микаел  Дер Са Андраде. Стријелци су у првом полувремену били и Ајоуб Садоу у 13., Сид Белхај у 14.  и Адесамад  Мохамед у 17. минуту.

И у је наставку настављена доминација Француза јер је већ у 21. минуту  Роњ Закех  погодио мрежу  Луке Живковића, затим је поново у 25. минуту  био неумољив Мохамед. Серију су наставили Стеве Бендал у 29.,  Сухел Муходин у 34. и на крају у 40. минуту из пенала серију је завршио својим трећим голом капитен Мохамед.  Једиини погодак за Црну Гору постигао је Лука Марковић у 25. минуту. У 36. минуту Никола Видаковић није искористи пенал за Црну Гору

– И поред два пораза, ово је била добра провјера да моји играчи виде колико могу и шта треба промјенити да што спремније дочекамо март 2023. и  наставак кваликационог турнира у Словенији за првенство Европе, рекао је за Портал РТХН селектор Црне Горе Свето Љесар.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here