ФУДБАЛ: НОВЉАНИН НИKОЛА ВУЈНОВИЋ ОДЛОЖИО СЛАВЉЕ „ЛАЛА“

Једно од већих изненађења у синоћњим квалификационим утакмицама је да је, због короне десеткована, репрезентација Црне Горе, играла нерјешенио 2:2 са репрезентацијом Холандије, одложивши њено освајање првог мјеста у групи и пут на Свјетско првенство у Kатар следеће године. Холанђани су имала више лопту у ногама, имали су иницијативу, али нису успијевали да нађу рјешење за дефанзивну игру Црне Горе.

Лале” су имале резултат 2:0 головима Мемфиса Депаја из пенала у 26. и 54. минуту, а у финишу је репрезентација Црне Горе “стегла “ фаворита и изједначила резултат. Прво је, у 82. минуту, на асистенцију Милутина Осмајића, Илија Вукотић смањио на 1:2. Само четири минута касније, услиједио је шок за репрезентативце Холандије. Ристо Радуновић је сјајно центрирао са лијеве стране, а Новљанин Никола Вујновић главом погодио за 2:2.

Вујновић је дијете Орјенове школе фудбала из Зелнике, играо је у “Радничком” из Орбеновца,”Виљареалу”, “Подгорици” а сада је, у тандему са земљаком Милошем Миловићем, члан “Вождовца”.

Својим голом, којим је донио је радост навијачима из Црне Горе и обрадовао све љубитеље фудбала, а посебно своје пријатеље из Зеленике и Херцег Новог, Вујновић је и одложио промоцију репрезентације Холандије као путника за Мундијал.

Холандија је и даље најближа освајању првог мјеста, али слиједи изузетно опасан дуел против Норвешке на домаћем терену. Своју прилику вреба и Турска, која гостује Црној Гори, гдје ће наш Никола вјерујемо добити ново повјерење селектора Миодрага Радуловића.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here