Фолклораши Бијеле једини представници Црне Горе на манифестацији у Кочанима

Фото: ФА Бијела/Културна мрежа Бијела/фб

Фолклорни ансамбл Бијела биће учесник и званични представник Црне Горе и Херцег Новог на 31. Међународној манифестације „Дани кочанског ориза“ на позив Општине Кочани и ФА Љупчо Сантов, која се ове године одржава од 4. до 8. октобра.

Фолклорни ансамбл Бијела на пут креће вечерас, а повратак је планиран 9. октобра.

– Представиће се 25 фолклораша, који ће имати три наступа и одиграти три кореографије – Игре из Црне Горе, Врсута и Игре из Боке Которске.           Чланови ФА Љупчо Сантов су почетком септембра били гости ФА Бијела и Херцег Новог, одакле су се вратили пуни прелијепих утисака и импресија, тако да желе да нам узврате гостопримство и прошире сарадњу, саопштавају из ФА Бијела.

Средишњи дио културно-промотивног програма уз традиционалну бербу ориза, одржаће се у суботу, 8. септембра, на пољима ориза у  Кочанима.

– У склопу програма манифестације биће додјељена признања најуспјешнијем произвођачу ориза, презентација и дегустација традиционалне хране од риже, а у парку у Кочанима биће постављени изложбено-продајни штандови с рукотворинама, домаћим производима, органском храном и слично. У културно-забавном дијелу наступиће домаћи и фолклорни ансамбли из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Србије и Бугарске, а концерте ће одржати Зарина Првасевда, Ирена Спасовска са Маестро Бандом, те рок групе „Паркети“ и „Тратинчица“.

Организатор манифестације „Дани кочанског ориза“ је Општина Кочани у сарадњи са тамошњим фолклорним друштвима.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here