ФК Игало 1929 уводи омладинску школу, у суботу Фестивал фудбала на Солилима

Фестивал фудбала у организацији ФК Игало 1929, а у циљу промоције и унапређења омладинске школе клуба, биће одржан у суботу, 28. маја на стадиону Солила.

Према ријечима спортског директора Ивана Брновића, новина у организацији је омладинска школа фудбала, а циљана група су малишани од 6 до 11 година.

– База нам је од изузетне важности, јер желимо да анимирамо дјецу, да их доведемо на наш стадион како би осјетили све чари фудбала и како би, у ведром и расположеном амбијенту, са едукованим тренерима, који имају шта да им покажу, првенствено у смислу едукације и понашања, а и фудбалских вјештина, завољели фудбал и наставили да се баве спортом – наводи он.

Из Управе позивају све малишане старије од 5 година до омладинске селекције, да се придруже у заједничкој мисији подизања рада клуба на виши ниво, а Брновић истиче да је школа отоврена и за дјевојчице.

– Женски фудбал је последњих година у фокусу УЕФА-е и ФИФА-е, а ми пратимо сва савремена фудбалска збивања, тако да су  апсолутно све дјевојчице и дјечаци. Апелујемо на све да промовишу овај догађај који је за Херцег Нови и од спортске и од друштвене важности – истакао је Брновић.

Почетак Фестивала фудбала заказан је за 10 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here