Фискултурна сала крајем јануара, лож уље стиже у наредна два дана

Фото: Сала за физичко васпитање у СМШ "Иван Горан Ковачић"

Друго полугодиште почеће у понедељак, 23. јануара, а ученике и наставнике СМШ „Иван Горан Ковачић“ сачекаће сређен прилаз школи, скоро завршена сала за физичко васпитање и мрежни интернет. Ипак, најважнији пројекат који је у току је испитивање стабилности тла због пукотина које су уочене на појединим дијеловима зграде, казала је за РТХН директорица школе Љиљана Карановић.

Пројекат спроводе у сарадњи са Грађевинским факултетом из Подгорице и Министарством просвјете, а како Карановић истиче, у наредним мјесецима у постојећим бушотинама стручњаци ће обављати мјерења.

Фото: СМШ „Иван Горан Ковачић“

– Извршено је теренско мјерење, израђена је геодетска подлога на локалитету који обухвата објекат и двориште школе још у новембру. У наредних шест мјесеци у бошотинама ће обавити испитивање стабилности терена и након тога ће се приступити изради пројекта санације пукотина на згради које су уочене у октобру на појединим дијеловима зграде. Због тога смо и покренули овај процес за који мислим да је најважнији због безбједности свих, казала је Карановић.

Након годину и по, ученици и наставници ће крајем јануара ући у салу за физичко васпитање. До тада, преостаје да се у потпуности среди паркет, казала је директорица Карановић.

– До сада су урађене кључне ствари – замијењен је кров, расвјета, одрађени молерски радови, промијењен дио паркета гдје је то било неопходно, стављена елоксирана браварија, поправљен постојећи мобилијар и столарија, наручен је кош за који можемо рећи да је професионални и стићи ће крајем седмице. Одлучили смо да не отварамо салу док не завршимо паркет који је потребно хобловати и лакирати, за шта су нам помогли одређени људи из града па ћемо имати новца и за то. Можемо рачунати да ће све бити окончано за 15 дана, казала је директорица Карановић.

Ученике ће у другом полугодишту дочекати и сређена прилазна стаза у дворишту.

– То је проблем који је евидентан одређено вријеме. Данас су радници отпочели уклањање старог бетона у дијелу приступног пута школи и дворишта. Сутра и прекосутра би требало да буде постављена арматурна мрежа и изливен бетон. И за ово смо имали велику помоћ и подршку Општине Херцег Нови и дијела грађана, појаснила је она.

У сарадњи са Савјетом родитеља, у току је постављање мрежног интернета у школи.

– Из Савјета родитеља су питали шта је оно што могу да помогну, неки од њих су се управо у овом дијелу ангажовали. Обезбијеђена је опрема за постављање мрежног интернета управо захваљујући одређеним родитељима, у току је увођење што је физички дио посла, али би ускоро и то требало да буде завршено.

Још један важан пројекат чека почетак – санација котларнице за коју је уговор потписан и са извођачем радова и са надзорним органом.

– Новац је обезбједило Министарство просвјете и на рачуну је школе. Извођач, према уговору има 70 дана да заврши посао, казала је директорица школе.

Друго полугодиште почиње у понедељак, 23. јануара, а директорици Карановић је потврђено да у наредна два дана треба да стигне лож уље како би било обезбјеђено уредно гријање објекта.

1 COMMENT

  1. „У наредних шест мјесеци у бошотинама ће обавити испитивање стабилности терена и након тога ће се приступити изради пројекта санације пукотина на згради које су уочене у октобру на појединим дијеловима зграде. “
    Prije 25 godina sam završio srednju školu i tada je bila pukotina 15-tak cm.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here