ФИЛМСКИ ЦЕНТАР СЛОВЕНИЈЕ ПОДРЖАО МАРИНОВИЋЕВ НОВИ ФИЛМ

Филм “Живи и здрави”, редитеља и сценаристе Ивана Мариновића, подржан је на конкурсу Филмског центра Словеније за додјелу средстава за подршку копродукцијама са мањинским словеначким удјелом.

Мариновићев нови пројекат стекао је подршку Филмског центра Црне Горе за развој сценарија, развој пројекта и производњу, Еуримажа, Филмске агенције Сјеверне Македоније, Чешког филмског фонда, Филмског центра Србије и Хрватског аудиовизуалног центра. Добио је и подршку за развој потпрограма МЕДИА Kреативне Европе, као и од мреже SEE CINEMA Nezwork. Подсјећамо и на награду Kриштоф Кишловски на ScvriptEast програму за развој сценарија у Kану и награду за изврсност на Cinelink копродукционом маркету у Сарајеву.

Након награђиваног Мариновићевог првог филма „Игла испод прага“ нови пројекат окупља мањинске копродуценте из Црне Горе, Чешке, Хрватске, Словеније, Србије и Сјеверне Македоније.

У синопсису за филм „Живи и здрави“ продуценти наводе да се радња дешава два дана прије вјенчања, када млада одлучи да не жели да се уда, премда је све већ спремно за свадбу: родбина позвана, поклони купљени, пршути исфетани. „За оца породице Леса, нема говора о отказивању. Његова сурова и строга природа ће натјерати младенце да се свадба ипак деси. А сутрадан нека се разилазе ако треба. Тако креће највећа фарса икад приређена на полуострву Луштица, зачињена великом количином наоружања и динамита, како традиција и обичаји налажу.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here