Филмски центар ЦГ опредијелио 150 000 еура за филм “Хотел Бока”

Међу четири пројекта које ће Филмски центар Црне Горе подржати, на основу јавног конкурса за суфинансирање дугометражних играних филмова, је и “Хотел Бока” редитељке Марије Перовић.

На предлог стручних консултатата, редитеља Тамарe Котевскe, Ивана Бакрача и Милана Тодоровића, Савјет Филмског центра је одлучио да додијели средства пројектима: „Пожари“, у режији Николе Љјуце, продуцентске компаније Code Blue Production, „Хотел Бока“, у режији Марије Перовић, продуцентске компаније Кино, „Као топли септембар“, у режији Властимира Судара, продуцентске компаније Montenegro Max Film и „Браћа“, у режији Бојана Стијовића, продуцентске компаније Cut-Up.

Како се наводи у образложењу, пројекат „Хотел Бока” је филм епохе са занимљивим, женским освртом на мане свих идеологија кроз историју, који нам доноси хуману причу о помирењу и о важности живота изнад свих политика.

-Легенде које окружују хотел Боку, те његово постављање у центар романтичне драме смјештене између два свјетска рата, уз увођење значајних историјских личности са ових простора, носе са собом изузетно јаку причу која ће засигурно бити интересантна широј публици. Сценарио је веома добро написан, ликови су квалитетно развијени, док је, с продукцијске стране, пројекат врло комплексан те захтијева пажљив и промишљен рад на даљој реализацији, мишљење је Савјета.

За пројекат “Пожари” опредијељено је 230 000 еура, за “Хотел Бока” 150 000 еура, док ће пројекти “Као топли септембар” и “Браћа” Филмски центар Црне Горе подржати са по 160 000 еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here