Фестивал фолклора вечерас у Дворани Парк

Концертом у Бијелој, синоћ је у организацији КУД Игало, почео седми Међународни фестивал фолколора „Игало 2023“. Фестивал туристичког,  културно умјетничког карактера биће настављен вечерас од 19:00 сати наступом у Дворани Парк.

Према ријечима предсједника КУД-а Игало Игора Симовића, због најављених лоших врменских прилика концерт ће умјесто на Канли кули бити уприличен у Дворани Парк.

-Предвиђен је богат програм, наступиће шест друштава из иностранства. У Бијелој је програм трајао сат и по и сви су уживали у пјесми, игри и дружењу, најавио је Симовић.

На фестивалу који је ревијалног карактера учествоваће друштва из Европе, региона и Црне Горе. У Дворани парк, како додаје, наступиће више стотина учесника.

-Дошла су нам КУД из Босне и Херцеговине, Србије, два друштва из Грчке и једно друштво из Бјелорусије. Имаћемо и три домаћа друштва. Друштво из Сјеверне Македоније, нажалост, из објективних разлога није могло да дође на фестивал. У Бијелој је синоћ наступило 240 фолклораша, биће их и више вечерас. Бројне су делегације, из Грчке су дошла два велика аутобуса од по 50 људи, пола је наступило у Бијелој, пола ће у Дворани Парк, казао је Симовић.

Подршку фестивалу пружили су Општина Нерцег Нови, Секретаријат за друштвене дјелатности, Херцег фест и Мјесна заједница Бијела.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here