Европски тим за Херцег Нови: “Хлеба и игара”

Клуб одборника Европски тим за Херцег Нови реаговао је након јучерашње сједнице СО Херцег Нови којој нису присуствовали а на којој су биле само двије тачке и теме, како кажу,  „потпуно маргиналне у односу на потребе града у овом тренутку“.

-Од смрада на улицама, рестриктивног водоснабдијевања, саобраћајног колапса, расула у локалној власти па све до потпуно изостале припреме туристичке сезоне, одборници су разматрали братимљење са градом Требиње и изгласавали предложени жири за Октобарску награду и Повељу града. Све по старој народној “хлеба и игара”.

Како наводе, о жирију за Октобарску награду се гласа 11.09. иако у важећој одлуци јасно пише да се именује најкасније до краја маја текуће године.

-Након „само“ четири мјесеца закашњења, локална власт још једном покушава да симулира нормално функционисање и прави се да се ништа не дешава, навели су у саопштењу.

Напомињу да је још у мају на колегијуму договорена ванредна сједница СО Херцег Нови на пет важних тема и то: информације о стању примарне здравствене заштите у Херцег Новом; о раду комисије за припрему туристичке сезоне 2023. године; о реализацији споразума о преузимању пута Мељине – Петијевићи од Универзал Монтеа; о раду Савјета за развој и заштиту локалне самоуправе, и  Предлог закључка о предузимању мјера и активности у установама образовања.

-Ова сједница са предложеним дневним редом никада није одржана. Вјероватно зато што је као предлог дошла из редова нашег Клуба одборника. Или да би се избјегла одговорност за нерад и незнање. Или једноставно – зато што се наведене теме не сматрају битним. Као епилог незаинтересованости и рада по систему “хлеба и игара” данас имамо отпуштање дугогодишњих радника из установа примарне здравствене заштите у Херцег Новом, припрему туристичке сезоне која није постојала, судски процес у СДТ-у због потписивања споразума о поравнању са Универзал Монте-ом, Савјет за развој и заштиту локалне самоуправе који се није ни конституисао преко годину дана и већину чланова који су у оставци, почетак школске године без било каквих промјена или сугестија како да се подигне ниво безбједности у установама образовања, саопштили су из ЕТЗХН и истакли да немају ништа  против братимљења са било којим градом.

-Напротив, надамо се да ће братимљење са Требињем бити стимулативно за нашу градску власт, јер је требињски туризам организационо одавно претекао херцегновски, на нашу срамоту. Што се тиче именовања жирија, сматрамо да је срамота што се спроводи тек сада, наводе у саопштењу из тог клуба одборника и закључују да  не желе да својим присуством дају легитимитет и подрже овај апсурд, лицемјерје и безочно гурање стварности под тепих. Због свега што су навели, поручују нису жељели  присуствовати скупштинском засједању, у нади да ће се предложена ванредна сједница ипак једном одржати.

-Одговорност се може једно вријеме избјегавати, можете се бавити политиканством и блефирањем, али у новском духу морамо напоменути да „ничија није до зоре горјела“, закључују у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here