ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА ЗАХТЈЕВНА, ПРЕДЛОЖИЋЕ ДА ЧАСОВИ ТРАЈУ 30 МИНУТА

Епидемиолошка ситуација је захтјевна, сложена и захтијева посебан и додатни опрез, али здравствени систем одговара са више од 100 одсто својих могућности и ситуација је под будним надзором комплетног здравственог система Црне Горе, казала је министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић у Журналу на Првој телевизији.
На питање хоће ли бити строжих мјера у складу са епидемиолошком ситуацијом, односно да ли грађани треба да страхују од нових закључавања, министарка је одговорила да су актуелне мјере на снази до 20. августа, када ће бити кориговане мјере.
Поштовање мјера и вакцинација сада су једини прави „modus vivendi“. Морамо да се навикнемо да живимо са коронавирусом.
Грађани не треба додатно да страхују од новог закључавања, већ да воде рачуна о основним епидемиолошким мјерама које су на снази и о процесу вакцинације – нагласила је Боровинић Бојовић.
На питање да ли ће бити бенефита за вакцинисане одговорила је да у ресору на чијем је челу све више размишљају о томе.
Треба наћи најбољи могући баланс између права на здравље и права на слободу избора. Размишљамо о повластицама за вакцинисане, али не и о кажњавању невакцинисаних – рекла је Боровинић Бојовић.
Препорука Министарства здравља ће, након што је Министарство просвјете, науке, културе и спорта објавило смјернице за почетак школе, биће да часови трају 30 минута, а да сав остали школски програм буде регуларан, зато што ношење маски предодређује дужину трајања часова.
Говорећи о критикама, поред осталог то да је Црна Гора друга у Европи по броју новообољелих, рекла је да је то свакодневица, али да она није политичар и сматра да не треба да их коментарише јер су „често са лошим призвуком“.

1 COMMENT

  1. Pa zar nije to isto „ministarstvo“ u dogovoru sa „MPNKS“ donijelo odluku da casovi traju 45 min? Tako je bar pisalo u svim novinama, da su zajedno odlucivali. Meščini da su se malo prepali kad su culi sta narod misli o tome.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here