ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ТИВТУ И ДАЉЕ ТЕШКА

Општински тим за заштиту и спашавање Општине Тиват наложио је затварање Природног резервата Солила и Великог градског парка, будући да епидемиолошка ситуација у том граду није боља.

Према ријечима предсједника општине Тиват Жељка Комненовић, сада неће затварати шеталишта.

– Уколико ситуација кроз седам дана не буде боља, бићемо принуђени да учинимо и овај непопуларан корак – рекао је он, додајући како се стиче утисак да грађани не доживљавају озбиљном чињеницу да се и даље на дневном нивоу биљежи значајан број новозаражених особа.

– Појединци којима је издато рјешење о самоизолацији шетају градом и вјерују да ће проћи несанкционисано. Осуђујемо овакво понашање и у договору са Одјељењем безбједности Тиват пооштрићемо контроле ових лица – нагласио је предсједник Општине, истичући да је незадовољан овим аспектом рада полиције, те да је ово главни проблем са којим се Тиват суочава.

У Тивту је на данашњи дан 299 активно заражених коронавирусом, а 20 људи из Тивта је до сада преминуло, подаци су Дома здравља Тиват.

Директорица ове јавне установе др Јасминка Анђелић рекла је како због већег броја обољелих медицинских радника нема услова да се рад Дома здравља организује у двије смјене. У Дом здравља стигло је 20 вакцина за медицинске раднике, док се за вакцинацију до сада пријавило преко 300 лица старијих од 80 година.

Командир ОБ Тиват Љубиша Ровчанин истакао је како је полиција у протеклих 7 дана, у девет контрола, контролисала 273 лица, а поднијете су четири кривичне пријаве због непоштовања важећих мјера.

Тиватски Општински тим за заштиту и спашавање најављује мјешовите патроле које ће чинити службеници Секретаријата за инспекцијски и комунални надзор,  припадници Службе заштите и добровољних ватрогасних друштава из Тивта, као и службеници ОБ Тиват. Оне ће заједничким снагама спороводити контролу примјене мјера грађана и затечени прекршаји ће бити санкционисани.

Контроле ће посебно бити интензивиране на шеталиштима, излетиштима и плажама, гдје је протеклих дана забиљежено присуство великог броја људи. Такође комунална полиција и инспекција вршиће контролу трговинских објеката и других фреквентних јавних простора.

Црвени крст Тиват помоћ је допремио за још 30 породица, а у наредном периоду радиће на прикупљању помоћи. Све општинске службе и предузећа, у стању су приправности и све се услуге обављају редовно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here