ЕПЦГ НАСТАВЉА СА ПОПУСТИМА ЗА РЕДОВНЕ ПЛАТИШЕ

Одбор директора Електропривреде ЦГ одлучио је , да  током  шест мјесеци ове  године, настави са попустом од 12,5 одсто на укупан рачун за утрошену електричну енергију за домаћинства која редовно плаћају рачуне, при чему је укупан трошак за те намјене од око 4,5 милиона еура у цјелости преузела ЕПЦГ. Нови пресјек за чланство у Златном тиму биће 31. јануара 2022.

Приликом креирање политике попуста за редовне платише електричне енергије у Црној Гори, ЕПЦГ настоји да увеже два значајна фактора: уважавање потешкоћа с којима се суочавају грађани и потребу да остварује приходе по основу испоручене електричне енергије. То, наравно, није лако остварити, нарочито у контексту ефеката пандемије КОВИД-19, па смо, упоредо са традиционалним активностима, акцијом „Подијелимо терет“ и наградном игром „Златни тим“, у сарадњи са ЦЕДИС-ом, почев од 31. маја прошле године, примијенили су политику додатног попуста за редовне платише.

– Сва домаћинства која су 31. маја 2021. имала 0,00 еура дуга према ЕПЦГ, аутоматски су добијала чланство у „Златном тиму“ и, поред стандардног попуста од 13 одсто на активну енергију (прва ставка рачуна), остваривала и додатних 13 одсто попуста на услуге ЦЕДИС-а. Тако је, на примјер, домаћинство чији је рачун за утрошену електричну енергију износио 60,00 еура, без ПДВ-а, умјесто пређашњих 3,80 еура, током претходних мјесеци, закључно са 31. децембром ове године, остварује попуст од 7,35 еура.

Такође, институције које сносе највећи терет борбе за сузбијање пандемије (болнице, домови здравља, вртићи, основне и средње школе) током 2021.године, остваривале су  попуст од 10 одсто, а привреда три одсто. На име попуста за редовне купце из категорије „домаћинства“ те привреду и институције од посебног значаја ЕПЦГ је током 2021. године издвојила 7 милиона еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here