ЕПЦГ: Без поскупљења струје у 2023. години     

Предсједник Одбора директора Електропривреде Црне Горе (ЕПЦГ) Милутин Ђукановић казао је да не би требало да буде поскупљења струје у наредној години, те да неће бити ни рестрикција, преноси портал еКапија.

– Иако не може то безусловно да се саопштава, али сагледавајући садашњу ситуације, поскупљења електричне енергије неће бити ни у сљедећој години – рекао је Ђукановић за ТВ Прва.

Поскупљења неће бити јер су, како каже, добро планирали и водили рачуна о енергетским билансима.

– Имамо дефиците у љетњим мјесецима, а суфиците у првом и четвртом кварталу. Нажалост, цијене у љетњем периоду су биле енормне и избог тога смо имали и финансијске дефиците, а ових дана све то „пегламо“ и ЕПЦГ ће бити стабилна и локомотива привредног развоја Црне Горе. Нема разлога да се повећава цијена струје и ја мислим да то треба да служи на част нама у ЕПЦГ-у и на задовољство грађана црне Горе, додао је Ђукановић.

Према његовим ријечима, искључена је и опција рестикција и када је, како каже, била много тежа ситуација у љетњем периоду.

– Ако тада нисмо посезали за рестрикцијама, ових дана нема ни помена о томе. Мислим да је Црна Гора једина земља у свијету у којој најзначајнија енергетска компанија није добила ни цент дотације од државе, а да није било поскупљења, ни рестрикција, рекао је Ђукановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here