ЕП (У19) Црна Гора без полуфинала

Омладинска ватерполо репрезентација Црне Горе (играчи рођени 2003. године млађи) поражена је од Шпаније 10:8 (2:3,3:2, 2:1,3:2) у четвртфиналу шампионата Европе у Подгорици, и играће за пласман од петог до осмог мјеста. Црна Гора данас од 16:00 сати игра са Хрватском.

Послије вођства Шпанаца 1:0, Василије Радовић и саиграчи водили су 3:1. Наши ватерполисти пропустили су неколико добрих шанси – зицера и ситуације са играчем више да ухвате прикључак, након што су Шпанци повели 8:7 шест минута прије краја утакмице.
Нашим играчима се не може оспорити сјајна борбеност, залагање у обрани, велики број блокова, освојених лопти, али и нажалост, у нападу није било више мирноће и среће, јер било је најмање четири случаја у којима је уздрман оквир шпанског гола. Само у трећој четвртини статива и једна пречка. Напад је био далеко од идеалног, што доказује и податак да је послије 5:5 Црна Гора јурила противника који је имао од једног до два гола предности.

Шпанци су стигли до преокрета, а Црна Гора до изједначења на крају последње четвртине – 7:7. Шпанија је преко Лопеза побјегла на 9:7. Смањио је Мршић, а Шпанце на плус два одвео Кастро. У том моменту, питање побједника је ријешено, јер је до краја остала само 60 секунди. Стријелци за Црну Гору били су Вукићевић, Вујовић, Бошковић, Мршић и Сладовић, а са друге стране, мрежу Црне Горе су погађали – Ферер три и Дуарт два пута.

Голове за Црну Гору, постигли су: Матија Сладовић три, Марко Мршић два, Јован Вујовић, Марко Бошковић, Лазар Вукићевић по један. Голове за Шпанију, постигли су: Роберт Дуарт четири, Марк Ферер три, Рамом Сесен, Игњаси Гарсија и Хуго Кастро по један.
Остали резултати четвртфинала: Србија је побједила Италију 12:11. Мађарска је у четвртфиналу савладала Нјемачку 22:1, Грчка је славила против Хрватске са 8:7, а Србија против Италије са 12:11. У полуфиналу снаге ће одмерити Мађарска и Србија, односно Грчка и Шпанија.

Црна Гора ће данас од 16:00 сати играти са Хрватском, а наредног дана са Нјемачком или Италијом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here