ЕП: Црна Гора без полуфинала

Фото: ВПСЦГ

Репрезентација Црне Горе вечерас је у Загребу  поражена у четврфиналу од Италије 14:8 (3:4, 5:0,3:1 3:3) и остала без полуфинала и шансе да се у наставку првенства бори за медаљу и евентуалну визу за Олимпијске игре у Паризу.

Изабраници Владимира Гојковића добили су прву четвртину али су до краја утакмице доминирали Италијани.

У другој четвртини репрезентација Црне Горе је стала, На другој страни разгоропадила се селекција Александра Кампање и решетала мрежу Петра Тешановића.

Резултат се из минута у минут повећавао и на велики одмор се отишло са резултатом 8:4 за Италију. Малу наду је вратио Ђуро Радовић који је погодио за 8:5 из петерца али је уочи последњих осам минута код резултата 11:5 све било јасно осим коначног резултата. Искусни ривал са Апенина рутински је завршио данашњу серију четвртфинала у главном граду Хрватске.

Голове за Црну Гору постигли су: Ђуро Радовић два, Јован Вујовић, Стефан Видовић, Алекса Укропина, Владан Спаић, Душан Матковић и Марко Мршић по један.

Најефикаснији у репрезентацији Италије био је са Едуардо Ди Сома четири гола.

Остали резултати четвртфинала: Мађарска-Србија 15:14, послије петераца пошто је у регуларном дијелу сусрет завршен 10:10, Хрватска Грчка 13:8 и Шпанија – Румунија 24:7.

У полуфиналу, снаге ће одмерити Хрватска и Мађарска, односно Шпанија и Италија, а селекција која стигне до златне медаље избориће пласман на Олимпијске игре у Паризу. Подсећања ради, Мађарска је већ обезбеијдила мјесто на Играма.

У разигравању од петог до осмог места, снаге ће одмјерити Црна Гора и Румунија односно Србија и Грчка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here