Едукативна позоришна представа за дјецу у дворани „Парк“

ФОТО: Умјетнички атеље Арлекин

Предатава „Не жури, стој! Чувај главу друже мој!“ Малог атељеа Арлекин из Подгорице, биће одиграна сутра на сцени дворане „Парк“ у више термина.

Ученици ОШ „Дашо Павичић” заједно са малишанима из вртића Наша радост гледаће представу у 10, у 11 ће са учитељима на представу доћи ученици школе „Милан Вуковић”, док ће од 18 представу ће моћи да погледају дјеца са ривијере и они који нису укључени у пријеподневна извођења.

Из ЈУК Херцег феста напомињу да је представа бесплатна у сва три термина, зато што едукује најмлађе о врло важној теми.

Комад је урађен према тексту Мила Масоничића, режија и улоге: Ивона Човић Јаћимовић и Жана Гардашевић Булатовић. Сценографија: Гордана Требјешанин и Маша Јововић. Композитор: Владимир Мараш. Дизајн: „Baroom Baroom“ студио. Продуцент: Марко Јаћимовић.

Дугогодишње чланице ансамбла Црногорског народног позоришта и Градског позоришта из Подгорице, глумице Ивона Човић Јаћимовић и Жана Гардашевић Булатовић креирале су дјечију едукативну представу на тему саобраћаја.

Представа, за коју је текст писао драмутург Мило Масоничић, на допадљив и дјеци пријемчив начин, уз сонгове које је компоновао Владимир Мараш, бави се правилима понашања у саобраћају, а тиче се како дјеце тако и родитеља, који су такође циљна група представе.

Како се понашати током вожње аутомобилом, а како када смо пјешаци, како прелазити улицу и шта нам говоре семафор, знакови и саобраћајни полицајци, питања су на која скупа дајемо одговоре како бисмо подигли ниво свијести о безбједности у саобраћају.

Узраст дјеце за коју је представа предвиђена је од 5 година и старији.

Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови подржава организацију ове представе, а поводом краја школске године ЈУК Херцег фест се захваљује на доброј сарадњи и активној укључености најмлађе публике у програме које организује.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here