Џудисти “Игала” без медаље на Балканијади, Которанин Милошевић првак

У румунском граду Сибију протеклог викенда је одржано Балканско првенство у џудоу за млађе категорије. Од укупно 364 такмичара из осам земаља, у конкуренцији до 13 година је учествовало је 45 џудиста. Међу њима су били и такмичари Џудо клуба “Игало”, који су остали без медаље, док је Филип Милошев из которског клуба “Champion” постао шампион Балкана.

Милошевић је остварио пет побједа, савладавши противнике из Турске, Молдавије, Босне и Херцеговине, Грчке и Црне Горе.
Из которског клуба су наступила још три такмичара која нису освојила медаље: Данило Божовић, Лука Павићевић и Лазар Рогановић.

У саставу репрезентације Црне Горе из Џудо клуба “Игало” учествовали су Вук Андрић у категорији до 45 кг и Михаила Кокот у категорији до 31 кг. Првог дана такмичења Михаила Кокот је изгубила медаљу у репесажу, док је у недељу Вук Андрић поражен у другом колу, такође од представника Турске.

Џудистима “Игала” је ово прво међународно искуство, а треба истаћи и да су били знатно млађи од већине такмичара. По ријечима тренера Катарине Мустур Пјешивац, ово је велико искуство за Андрића и Кокот и биће им подстрек за још већи рад у наредном периоду.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here