ДВОДНЕВНИ ПРОГРАМ ПРОСЛАВЕ ДАНА ОШ „ОРЈЕНСКИ БАТАЉОН“

Ученици и наставници ОШ „Орјенски батаљон“ сутра прослављају свој Дан. Тим поводом у матичној школи у Бијелој, биће пиређена свечаност, а данас су приредбу организовали и у Подручном одјељењу у Баошићима.

Историја школства у Бијелој датира од 1812. године када је школа радила при цркви у Вали, а од 1955. године образовни процес се одвија у задужбинској згради Мила и Ане Злоковић која је временом проширена и дограђена. У знак обиљежавања 9. новембра, дана је када је формиран Орјенски батаљон, чије име школа носи од 1965. године, ученици и наставници приређују свечаност која је ове године инспирисана екологијом, казала је в.д. директора Наташа Франић.

-У припреми прославе, у претходном периоду, организовали смо литерарни конкурс „Чувајући природу, чувамо себе“.  Наш циљ је био да обиљежимо и 30 година еколошке државе Црне Горе а и да подсјетимо да је школа носилац „Зелене еколошке заставице“ од 2018. године. Ученици су били подијељени у двије групе – разредна и предметна настава, а најбољима ће бити уручене награде током приредбе, казала је Франић.

У конкуренцији ученика од IV до VI разреда, прво мјесто је освојила Паула Риха, друго Елена Вуковић а треће Габријела Кривокапић. У конкуренцији ученика од VII до IX разреда, најбоља је Сара Шкобаљ, друго мјесто је освојила Маша Марковић, а треће Марија Ралевић.

Свечаност ће ове године бити без званица, због актуелне епидемиолошке ситуације, а почеће у 10:00 сати сутра у матичној школи.  

-Учествују ученици свих узраста од 1. до 9. разреда, наступиће пред својим другарима и наставницима, а прирпемили су плесне тачке, рецитације и пјесме. Данас су ученици ученицима и наставницима даривали и приредбу у Подручном одјељењу ове школе у Баошићима гдје је више од 100 ђака, најавила је Франић.

Како је казала, школа „Орјенски батаљон“ је препозната по јако добрим генерацијама које изњедри и веома квалитетном кадру. Сви заједно, истиче Франић, представљају школу на најбољи могући начин.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here