ДВИЈЕ ТЕМЕ ПОСВЕЋЕНЕ СВЕТОМ САВИ НА КОНКУРСУ „ПРОСВЈЕТЕ“

Литерарни конкурс за ученике основних школа у Боки Которској, у част и славу Светог Саве, и ове године расписује СПКД „Просвјета“. Пред ученицима су двије теме: „Знам ко је био Свети Сава“ и „За љубав нашем светитељу Сави“.

Како саопштавају из „Просвјете“, радови морају бити читко написани руком или откуцани на машини, односно компјутеру, без граматичких и штампарских грешака, ћириличним писмом. Обим рада је највише до двије странице формата А4.

Организатори конкурса препоручују наставницима да ученици пишу радове на часу.

Према пропозицијама, рок за достављање радова је сриједа 12. јануар 2022. године. Рад доставити у запечаћеној коверти, са исписаним именом аутора, именом школе, разредом, и именом наставника на полеђини. Сви радови из исте школе могу бити достављени у једној коверти, са обавезном назнаком на сваком раду о ученику: име, презиме, разред, име наставника.

Пријемна адреса је СПКД „Просвјета“, Херцег Нови, поштански фах код поште 85340 Херцег Нови, или у Књижари „Со“, Трг „Николе Ђурковића“ у Херцег Новом), као и путем мејла [email protected], скенирано са потписом аутора.

Комисија састављена од професора књижевности и књижевника вриједноваће приспјеле радове и одабраће најбоље у конкуренциј и прозе и поезије.

Аутори најбољих радова биће награђени пригодним наградама, а њихова имена саопштена и преко јавних медија.

Објављивање резултата литераног конкурса биће организовано посредством бокељскик медија, локалних радио и ТВ станица, дан уочи Савиндана, а проглашење најбољих и додјела награда биће уприличена 27. јануара 2022. године на Светосавској академији у Херцег Новом.

Уколико буде промјена о програму и начину додјеле награда, због пандемије корона вируса, организатори конкурса обавијестиће награђене ученике и школе о томе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here