ДВА ПРЕКРШАЈНА НАЛОГА ЗБОГ ПРЕКОРАЧЕЊА РАДНОГ ВРЕМЕНА

Службеници комуналне полиције и инспекцијског надзора у садањи са управама полиције и инспекције током протекле седмице издали су два прекршајна налога због прекорачења радног времена угоститељских објеката.

Према ријечима начелнице Марије Бошковић рад угоститељских објеката дозвољен је до 01 сат иза поноћи, емитовање живе музике до поноћи, а плажних барова до 21 час:

– Уколико дође до прекорачења рада комунална полиција у сарадњи са службеницима полиције и инспекцијског надзора сачињава записник и даље обавјештава дежурног тужиоца ради предузимања даљих мјера и радњи. Новим мјерама које је издало Министарство здравља у угоститељским објектима жива музика је дозвољена до поноћи. Током протекле седмице имали смо неколико пријава за буку из угоститељских објеката, међутим приликом контрола нису утврђене неправилности, казала је Бошковић.

Током протекле седмице укупно су обавили 141 контролу: 38 из области комуналног реда, 92 из саобраћаја, седам из зеленила и четири из стамбене области.

– Издали смо 42 прекршајна налога. Од тога 39 се односило на област саобраћаја, а три комуналног реда. И у будуће обављаћемо интензивне контроле рада угоститељских објекта, емитовања музике и непрописног паркирања, казала је Бошковић.

Путем кол центра 19800 примили су 215 захтјева, од којих се 150 односило на надлежности службе комуналне полиције.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here