Дукић одличан у Килу

Foto: sportklub

У склопу припрема за четврти наступ на Олимпијским играма у Паризу Миливој Дукић први црногорски олимпијац који је изборио визу за 33 Игре у главном  граду Француске заједно са Илијом  Марковићем , а под командом селектора Илка Клакора, налази се  на Свјетском купу у Килу.

Свјетски куп у Килу је у рангу Свјетског првенства, а такмичење које је у току, од велике је важности јер је последња провера пред Олимпијске игре у Паризу,

Дукић и Марковић изборили су пласман у финалну, односно златну групу, а такмичење настављају Дукић са  32, односно Марковић са 38 мјеста

После првог дана такмичење и три одједрене регате, по вјетру, јачине од 10 до 20 чворова, Дукић је заузео 13. мјесто, док је Марковић био на 26. мјесту. Другог квалификационог дана, Дукић и Марковић су успјели да одрже позиције које воде у финалну групу, а у наредна два дана ће настојати да поправе пласман и прикључе се  што ближе самом врху изузетно јаке конкуренције.

Треба подсјетити да су се на регатном пољу појавила 103 једриличара свијета. Да се сада подвлачи црта у медал раце регати били би – Жан Баптист Берназ (Француска), Херман Томасгард (Норвешка), Ноа Лакунен (Финска), Филип Бул (Њемачка), Хемин Ха (Јужна Кореја), Лорензо Кијаварини (Италија), Виљем Версема (Холандија), Фин Александер (Аустралија), Кар Мартин Рамо (Естонија).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here