Дукић носи заставу на отварању Медитеранских игара

У организацији Црногорског олимпијског комитета синоћ је уприличен свечани испраћај црногорских спортиста на Медитеранске игре које ће од 25. јуна до 6. јула бити одржане у алжирском Орану.

Нашу земљу ће представљати 30 спортиста, који ће се такмичити у каратеу, једрењу, боксу, џудоу, боћању, атлетици, теквондоу и ватерполу. Заставу Црне Горе на свечаном отварању, носиће Новљанин – једриличар Миливој Дукић, који је три пута био учесник Олимпијских игара.

-Ово је заиста велика част и један од највећих момената у мојој спортској каријери, да представљам своју државу на једном овако значајном такмичењу, носећи заставу на церемонији отварања Медитеранских игара. Надам се да ћу себе и Црну Гора представити на најлепши могући начин, поручио је Дукић.

Медитеранске игре у Орану окупиће око 3 500 спортиста из 26 држава са три континента, који ће се надметати у 24 спорта и 244 дисциплине. Након Пескаре, Мерсина и Тарагоне, ово ће бити четврти наступ наше земље на играма, на којима су црногорски спортисти до сада освојили 15 медаља – три златне, четири сребрне и осам бронзаних.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here