Други рок за упис на прву годину факултета следеће седмице

(Илустрација)

Универзитет Црне Горе расписаће наредне седмице конкурс за упис у прву годину основних студија, у 2024/2025. години, у другом року. Конкурс ће бити објављен у дневним новинама које излазе у Црној Гори, као и на званичном сајту Универзитета Црне Горе, и њиме ће бити прецизиран преостали број мјеста за упис.

Како је саопштено из Универзитета, као и у првом року, у тексту конкурса биће описани детаљи електронске пријаве путем платформе upisi.edu.me, у складу са програмом Министарства просвјете, науке и иновација. Изузетно, уколико пријаву није могуће поднијети електронским путем, кандидати подносе пријаву непосредно, преко студентске службе организационе јединице.

Право пријаве на конкурс за упис на основне студије има црногорски држављанин и странац, у складу са законом, који је стекао одговарајућу квалификацију ИВ-1 поднивоа Националног оквира квалификација.

Кандидати који нису имали екстерни матурски односно стручни испит полажу тестове из два предмета од значаја за наставак образовања. Пријемни испити се организују за упис на студијске програме: Медицина, Стоматологија, Архитектура, Психологија, Физичка култура и здрави стилови живота, као и на стручно-умјетничке студијске програме.

Универзитет Црне Горе обавјештава будуће студенте да је унапријеђен и поступак електронског потписивања уговора о студирању на Универзитету Црне Горе као посљедњег корака електронског уписа на Универзитет Црне Горе.

Поред могућности потписивања путем електронске личне карте, доступне и прошле године, ове године је студентима на располагању и додатна опција коју је омогућио Црногорски Телеком бесплатним промо пакетом еТруст.

Услуга електронског потписивања уговора о студирању развијена је прошле године у оквиру пројекта „Е-услуге као одговор на Цовид-19“, који финансира Европска унија, а спроводи УНДП у партнерству са Министарством просвјете и Министарством јавне управе. Циљ пројекта је подстицање младих на коришћење дигиталних сервиса у интеракцији са институцијама, без чекања у редовима и прикупљања докумената.

Корински линкови:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here