Друга фаза реконструкције шеталишта биће завршена до половине маја

Друга фаза реконструкције шеталишта у Игалу тече по плану. Како је за РТХН рекао Александар Цупара испред компаније ““Briv construction” у току је изградња пумпне станице испред ресторана Инекс, дионица до некадашњег Тамариса је бетонирана, док ће радови ка Омладинском парку почети наредне седмице.

У оквиру реконструкције Обале Николе Ковачевића у Игалу у току је изградња велике пумпне станице код ресторана Инекс, што је, како кажу, из компаније која изводи радове, озбиљан грађевински подухват.

– Та пумпна станица се налази доста испод нивоа мора тако вода ту ствара велике проблеме, али смо све те проблеме прошли. Имали смо један добар дио, од Перголе до пумпне станице гдје се нон стоп појављивала морска вода, али и атмосферске воде, тако да смо одрадили тај најтежи дио шеталишта. Сада ћемо да урадимо још ту пумпну станицу која је много добра за овај град зато што ће се у њој налазити пумпе које су много јаке и квалитетне. Грађани више неће имати проблема са фекалијама., рекао је Цупара – рекао је Цупара.

Поред тих пумпних станица долази агрегат који ће се палити приликом нестанка струје, а проблем атмосферских вода на локацији некадашњег хотела Тамарис биће рјешен каналима који ће бити спроведени у море – објашњава Цупара

– У граду је било доста проблема са атмосферским водама и сада у том каналу рјешавамо проблем, проблем атмосферске воде. Радници све радове изводе квалитетно и у року. У идућој седмици изводимо радове од Наутилуса према „Додоу“. Тај дио шеталишта нам је много лакши, много је плиће за ископ, нема воде од мора и брзо ће ићи – наводи Цупара.

Урађене су и нове шахте које ће спријечавати улазак морске воде у канализациони систем.

– Шахте су урађене по европским стандардима. Постављене су пластичне шахте,  које се свуда по свијету користе. Фекална канализација која овдје била је доста стара и пуштала је доста подземних вода и долазило је до великих проблема. На новој канализацији неће бити отвора, биће све по стандардима и  неће бити непријатних мириса-

Бетонирана је дионица од Прве фазе института до Наутилуса, а преостају радови ка Омладинском парку. Како Цупара наводи извођач прати задату динамику, те завршетак комплетног посла очекује половином маја.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here