Драгана Зубац нова чланица Бенфике

Фото: Бенфика

Једна од најбољих кошаркашица екипе Нови 1987, Драгана Зубац кошаркашку каријеру наставља у Португалу. Репрезентативка БиХ је од почетка нове сезоне наступала за Нови 1987  и ових дана указала јој се шанса за добар инострани аражман и  потписала  уговор са Бенфиком, потврђено је на сајту најтрофејнијег португалског спортског друштва у женској конкуренцији када је кошарка у питању.

Ријеч  је о актуелном  прваку Португала, који је тренутно и водећа екипа првенству са свих 13 побједа. На међународној сцени Бенфика наступа у европском ФИБА купу. Зубац је у недељу играла за екипу Милана Дабовића и  Ранка Шабановића против Дечића из Тузи у СЦ Игало и са 33 поена допринијела побједи екипе „Нови“

– Сви познају Бенфику по фудбалском клубу  и ријеч је о великом спортском друштву са дугом традицијом и историјом, не само у фудбалу већ и у другим спортовима. Осим  фудбала и кошарке сазнала сам да имају  и одбојкашки, рукометни, хокејашки тим… Од почетка сезоне носила сам дрес екипе Нови коју успјешно воде  Милан Дабовић и Ранко Шабановић, и са Милицом Матић била сам носилац игре, а велика подршка нам је била  и Ана Дабовић Мустур. Међутим, добила сам добру понуду из Лисабона и сада ми је циљ да дам све од себе да помогнем екипи да освоји шампионат, казала је  Драгана која је са сестром почела каријеру у Кастел Нуову, екипи коју је годинама успјешно водио Миодраг Мишо Бабовић.

Додаје да је Бијела, мјесто гдје јој живе родитељи, средина која цијени кошарку и из које су понилкла бројна позната имена не само црногорске кошарке.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here