ДПС Херцег Нови: Политика изнад интереса Херцег Новог

Саопштење за јавност упутили су из Општинског одбора ДПС-а Херцег Нови:

– У жељи да се обнови Ботаничка башта у кругу Завичајног музеја „Мирко Комненовић“, која је нестала након земљотреса 1979. године, а цијенећи да је у изборном програму ДПС Херцег Нови то назначено као један од циљева, 27. јуна 2022. године понудили смо Јавној установи „Градски Музеј Мирко Комненовић и галерија ЈБ Бенковић“ Херцег Нови, пројекат обнове уз, нормално, тражење њихове сагласности.

У припреми за реализацију обнове Ботаничке баште остварили смо сарадњу са реномираном фирмом из Херцег Новог која је квалификована за бављење хортикултуром, упознали се до детаља са Ботаничком баштом која је описана у књизи „Флора и вегетација Херцегновског подручја“ аутора Душана Поповића и Анта Стернише, те створили услове да у почетној фази обновимо преко 90% биљних врста, које су чиниле ботаничку башту. Нисмо очекивали проблем у реализацији ове намјере.

На захтјев за сагласност Савјета ове јавне установе чекали смо скоро два мјесеца, да би у току августа добили допис са додатним упитима, а између осталог и са питањем ко ће да се стара о Ботаничкој башти. На тражени упит смо доставили одговоре а старање о Ботаничкој башти након обнове сматрали смо да треба да буде у надлежности те установе као што је и било до1979. године.

Како након нашег одговора није услиједила никаква реакција, одборници ДПС-а у Скупштини општине су се на 9. редовној сједници критички осврнули на ово питање, указујући још једном на наше искрене намјере.

Како ни до данас нема става наведене Јавне установе можемо закључити да се, супротно јавно исказаним ставовима о потреби заједничког рјешавања питања за град, не жели ништа што се нуди од стране неког ко није у власти, а у овом случају од ДПС-а.

Са жаљењем морамо констатовати да је једна добра намјера, заокружени пројекат и могућност обнове ботаничке баште доживио неуспјех.

Схватамо поруку да се ништа, без обзира на садржај, не жели прихватити када долази од опозиције.

Остаје да се надамо да ће се на неки други начин обновити ботаничка башта а ДПС Херцег Нови неће престати да нуди и друга рјешења за која сматра да их може реализовати у интересу Херцег Новог и његових грађана – наведено је у саопштењу Општинског одбор ДПС-а Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here